Anak kena kad merah, bapa berlagak gengster bawa besi mahu pukul pengadil [VIDEO]

KUALA PILAH: Peminat bola sepak kesal apabila masih ada bapa pelajar yang berlagak samseng dan cuba mencetuskan provokasi selepas anak mereka yang bermain di padang dilayangkan kad merah.

Dalam kejadian yang dipercayai berlaku dalam satu kejohanan bola sepak Majlis Sukan Sekolah Malaysia (MSSM) di Kuala Pilah, seorang bapa yang berang selepas anaknya menerima kad merah dipercayai cuba memasuki padang sambil membawa sebatang objek dipercayai sebatang besi.

Tindakan bapa itu bagaimanapun dihalang pegawai MSSM dan seorang anggota RELA merampas objek yang dibawa.Anggota RELA kemudian menenangkan bapa berkenaan sebelum dia bersama anaknya berlalu pergi meninggalkan venue perlawanan.

Video yang tular itu turut menyaksikan pertengkaran mulut antara bapa pelajar dengan anggota RELA dan pegawai kejohanan namun keadaan dapat dikawal.

https://www.facebook.com/reel/419350014433390/

Netizen nasihat anak bapa berang main congkakBerdasarkan komen netizen, kebanyakan kurang senang dengan tindakan bapa berkenaan yang dilihat terlebih emosi malah ada yang mahu bapa berkenaan meminta anaknya bermain congkak.

Netizen juga mempertikaikan bagaimana anaknya yang baru bermain dalam liga MSSM namun si bapa sudah besar kepala.

Sementara itu, Pengarah Pendidikan Negeri Sembilan Datuk Dr Roslan Hussin, berkata kejohanan bola sepak itu adalah anjuran Kementerian Pendidikan Malaysia dengan jadual perlawanan membabitkan beberapa venue di seluruh negara.

Pengadil perlawanan dilantik pihak MSSM dan bukan dalam kalangan guru di negeri ini.“Pihak sekolah yang menjadi venue perlawanan sudah mengambil tindakan sewajarnya termasuk aspek kawalan keselamatan terutama dalam menghadapi kerenah penyokong di luar padang.

“Semua prosedur kawalan keselamatan juga dipatuhi bagi menangani situasi yang berlaku seperti video yang tular,” katanya.

Sementara itu katanya, kejadian berkenaan sudah diselesaikan secara baik dan berharap ia menjadi pengajaran kepada semua pihak.

Kongsikan kepada keluarga dan rakan andaBaca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Harith Iskandar, Dr Jezamine berceraiNonny Nadirah buat hal,berkemban sambil menari pula

Mana peminat kami, seru Man Raja LawakHajah Amy Mastura, Alhamdulillah

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker