Lubang gergasi nyaris ‘telan’ padang bola sepak

Lubang gergasi nyaris ‘telan’ padang bola sepak

WASHINGTON – Sebuah lubang benam selebar 30.48 meter terbentuk di sebuah padang bola sepak Amerika kelmarin, disebabkan lombong bawah tanah berhampiran yang runtuh, lapor portal berita Fox News semalam.

Lubang benam gergasi itu terbentuk sekitar pukul 10 pagi (waktu tempatan) di Taman Gordon Moore di Alton, negeri Illinois,Video pengawasan di bandar itu menunjukkan detik-detik lubang gergasi itu terbentuk dan ia turut ‘menelan’ tiang lampu di padang tersebut.

New Frontier Materials yang mengendalikan syarikat perlombongan Bluff City Minerals menjelaskan bahawa lubang benam itu adalah kesan l daripada ‘penurunan permukaan’ di lombong bawah tanahnya di Alton.

“Kawasan yang terjejas telah dilindungi, manakala pakar-pakar memeriksa lombong itu dan melakukan kerja-kerja pembaikan,” kata New Frontier.

Datuk Bandar Alton, David Goins berkata, tiada sesiapa pun yang berada di padang cedera apabila lubang benam tersebut tiba-tiba menelan sebahagian daripada padang bola sepak. K OnlineLubang gergasi nyaris ‘telan’ padang bola sepak

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Kesilapan Azmin bikin Mahathir berubah hatiApa kelayakan Siti Nurhaliza sehingga diberi jawatan pakar UMCced?

Sudahlah kalah, lamaran ditolakBoikot konsert Bruno Mars di Bukit JalilRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker