Warga kota kembali pulang, aliran trafik lebuhraya mula perlahan
KUALA LUMPUR – Aliran trafik di beberapa lebuh raya utama perlahan pada petang ini berikutan orang ramai mula pulang ke ibu kota selepas meraikan sambutan Tahun Baharu Cina.
Jurucakap PLUS Malaysia Berhad ketika dihubungi berkata, aliran trafik dari utara dilapor perlahan bermula dari Sungai Petani, Kedah ke Bertam, Pulau Pinang dan Juru ke Bukit Tambun.
“Keadaan trafik turut dilapor perlahan dari Bidor ke Sungkai, Tambun ke Gua Tempurung, dan Nilai ke kawasan Rehat dan Rawat (R&R) Seremban,” katanya.
Selain itu, aliran trafik juga didapati perlahan dari selatan melibatkan Yong Peng ke Pagoh, Bukit Gambir ke Tangkak dan Ayer Keroh menuju Port Dickson berikutan aliran trafik yang meningkat.
Kenderaan juga didapati bergerak perlahan dari arah kawasan Rehat dan Rawat Jejantas Ayer Keroh arah utara menghala ke Hentian Sebelah Pedas Linggi arah Utara, Lebuh Raya Utara-Selatan pada petang Rabu. – Foto Twitter PLUS
Sementara itu, jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) berkata, trafik bergerak perlahan dari Plaza Tol Bentong ke Bukit Tinggi dan Hentian Sebelah Gombak ke Plaza Tol Gombak.
Bagaimanapun, aliran trafik di Lebuhraya Pantai Timur (LPT) 1 dan LPT 2 didapati lancar di kedua-dua arah setakat ini
Warga kota kembali pulang, aliran trafik lebuhraya mula perlahan
Baca Artikel Menarik:
- Fatin penyelam komersial yang ‘rare’, pendapatan lumayan
- Bapa bonceng jenazah anak 70 KM, tak mampu bayar ambulans
- Perogol tertangkap selepas pesan kebab
- Tiada istilah payung emas, ia hadis palsu
- Anak Shuib jawab mengenai ibu tiri
- Fakta Perceraian Siti Saleha dan Ahmad Lutfi
- Lelaki ditahan rogol adik kandung
- Digelar itik patah kaki? PAS boleh ‘pergi lebih jauh’ – Azan
- Bagaimana TMJ boleh tahu cerita dalam kelambu?
- Sekolah Cina tolak 1,208 guru BM KPM, diganti calon ‘walk in’?
- Ini sebab mengapa Anwar elak menggunakan logo PH dalam PRN Johor
Layari Laman Facebook MYKMU.NET
‘Kalau kena dengan TMJ senyap pula…’
You must be logged in to post a comment.