Shopee Live jawapan untuk tingkatkan jualan

Sebaran :

Shopee Live jawapan untuk tingkatkan jualan

Noor Hanisah Abu Bakar yang menjual pakaian Muslimah seperti baju kurung, skirt, kaftan, blaus dan banyak lagi melalui kedainya Laysa RTW di Shopee mengendalikan tiga sesi penstriman langsung di Shopee Live sehari.
Dalam masa 30 saat, anda mampu memiliki kedai maya sendiri. Namun adakah ia jaminan perniagaan anda akan terus maju?

Jawapannya tentulah tidak semudah itu untuk membina perniagaan dalam talian. Hanya dengan kesungguhan dan keberanian untuk mencuba pelbagai taktik, perniagaan anda berjaya menarik aliran pelanggan secara berterusan.

Paling penting adalah taktik bagaimana untuk memastikan pelanggan yang telah berkunjung ke kedai maya anda, terus datang dan datang lagi kerana anda menawarkan perkhidmatan terbaik.Aspek pemasaran juga sangat mustahak untuk meningkatkan pendedahan serta jumlah jualan dalam talian melalui pelbagai kemudahan pemasaran seperti kredit iklan.

Tentu anda juga tahu tentang Shopee Live yang merupakan ciri semakin popular di aplikasi Shopee untuk penjual menjana jualan.

Shopee Live menawarkan peluang kepada para penjual untuk mengendalikan sesi penstriman langsung yang interaktif bagi meningkatkan pendedahan serta pengikut kedai dalam talian dan jumlah jualan mereka.

Noor Hanisah Abu Bakar, 24, yang menjual pakaian Muslimah seperti baju kurung, skirt, kaftan, blaus dan banyak lagi melalui kedainya Laysa RTW di Shopee mengendalikan tiga sesi penstriman langsung di Shopee Live sehari.Menurut beliau, Shopee Live merupakan komponen penting untuk perniagaan atas taliannya kerana ia menarik pelanggan-pelanggan baharu ke kedainya.

Hanisah menubuhkan kedai Shopeenya tiga tahun lalu dan ia menjana jualan secara purata sebanyak RM20,000 sebulan. Sesi penstriman langsung Shopee Live beliau menyumbang sekurang-kurangnya 20% kepada hasil jualan bulanan kedainya.

“Saya menstrim kira-kira tiga kali sehari di Shopee Live kerana objektif saya adalah untuk menghabiskan stok jualan.

“Produk saya laris dijual apabila saya mengendalikan auction melalui Shopee Live berbanding menggunakan Shopeee Ads untuk meningkatkan trafik ke kedai apabila saya baru memulakan kedai Shopee.”Fungsi Auction di Shopee Live adalah satu ciri yang membolehkan para penjual memberi hadiah percuma atau menawarkan harga istimewa untuk masa terhad semasa sesi penstriman langsung kepada jumlah penonton yang ditetapkan. Para penjual boleh menetapkan tempoh masa serta syarat auction, dan menjadikannya eksklusif untuk pengikut mereka juga.

Selain menggunakan ciri ini, Hanisah berkongsi bahawa beliau memberikan Syiling Shopee serta menawarkan tawaran menarik untuk menarik perhatian orang ramai untuk menonton sesi penstriman langsungnya.

“Ini telah berjaya membantu saya mendapatkan jualan semasa sesi penstriman langsung saya.”

“Selain itu, saya memastikan saya membuat persedian secukupnya dan latar belakang yang digunakan semasa sesi penstriman nampak menarik. Ini adalah untuk memberikan tanggapan pertama yang baik kepada penonton saya. Ini adalah beberapa strategi yang saya gunakan untuk meningkatkan jumlah penonton dan jualan saya semasa sesi penstriman Shopee Live saya,” katanya.

Walaupun bukan semua orang yang menonton strim Hanisah akan membuat pembelian, beliau gembira kerana daripada 2.000 penonton strim beliau, sekurang-kurangnya 800 penonton yang akan bertukar menjadi pelanggannya. MG

Shopee Live jawapan untuk tingkatkan jualan


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU

Perangai kau tu baik sangat ke? – Diana Danielle


Sebaran :

Leave a Reply