Video upacara sembahyang di Bayan Lepas tular [VIDEO]

Video upacara sembahyang di Bayan Lepas tular. Video yang memaparkan lebih 10 individu termasuk kanak-kanak mengadakan satu upacara sembahyang dipercayai bagi menghormati kematian seorang ahli keluarga mereka tular di media sosial sejak semalam.

Lokasi kejadian dikatakan berlaku di kawasan perumahan teres berdekatan persimpangan lampu isyarat di Jalan Dato Ismail Hashim, Bayan Lepas di sini beberapa hari lalu.

Menerusi rakaman video berdurasi 23 saat itu, kelihatan kelibat individu dipercayai ‘tok sami’ berdiri sambil beberapa individu mengelilingi api dalam upacara pembakaran tersebut yang dipercayai diadakan pada waktu malam.

Video tersebut didakwa dirakam orang awam dari lokasi tinggi iaitu flat berhampiran kawasan perumahan berkenaan dengan netizen mempertikaikan aktiviti berkumpul di tempat terbuka itu ketika kes harian jangkitan Covid-19 di negara ini mencecah lebih 12,000 kes.Bagaimanapun, Kosmo! difahamkan yang kesemua individu terlibat telah dikenakan tindakan oleh pihak berkuasa berikutan melanggar prosedur operasi standard (SOP) Covid-19 baru-baru ini. – K! ONLINE

Video upacara sembahyang di Bayan Lepas tular


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU
Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker