Bekas pengetua didakwa cabul 3 kakitangan sekolah

Bekas pengetua didakwa cabul 3 kakitangan sekolah. Seorang bekas pengetua sekolah menengah didakwa di Mahkamah Majistret Kuala Berang di sini atas tuduhan mencabul tiga kakitangan sekolah pada Januari dan Februari lalu.

Bagaimanapun tertuduh, Aminuddin [email protected], 53, tidak mengaku salah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda.

Aminuddin yang tiba di mahkamah kira-kira jam 10 pagi dengan memakai kemeja berwarna biru berdepan lima pertuduhan.

Mengikut pertuduhan pertama, kedua dan ketiga, Aminuddin didakwa menggunakan kekerasan jenayah terhadap seorang wanita berusia 33 tahun dengan niat untuk mencabul kehormatannya.Semua kesalahan itu didakwa dilakukan di tiga lokasi berbeza di sebuah sekolah menengah dalam daerah ini antara jam 9 pagi hingga 3.30 petang pada Januari lalu.

Bagi pertuduhan keempat, tertuduh didakwa menggunakan kekerasan jenayah terhadap seorang wanita berusia 44 tahun dengan niat untuk mencabul kehormatan diri.

Aminuddin didakwa melakukan kesalahan itu dalam bilik guru bahagian dapur sekolah yang sama antara jam 9 hingga 10 pagi pada 16 Februari lalu.

Tertuduh turut didakwa melakukan kesalahan sama terhadap seorang lagi wanita berusia 35 tahun di sekolah sama pada Januari lalu.Tertuduh didakwa di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang boleh membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua dari hukuman itu jika sabit kesalahan.

Mahkamah kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM20,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 26 September depan sebagai tarikh sebutan semula kes.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwaraya, Engku Ahmad Rashdi Engku Abdillah manakala tertuduh diwakili peguam Noor Svetlana Mohd Noor Nordin.

Bekas pengetua didakwa cabul 3 kakitangan sekolah 


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Darurat tak disambung, 6 ordinan dibatalkan

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker