#IsraelKoyak kembali hangat di Olimpik

#IsraelKoyak kembali hangat di Olimpik

Penggunaan #IsraelKoyak kembali hangat diperkatakan di media sosial hari ini apabila orang ramai mengecam tindakan seorang individu yang mempertikaikan di mana kedudukan kontijen Malaysia di Sukan Olimpik Tokyo 2020 ketika ini.

Seorang pengguna Twitter yang menggunakan nama akaun Arsen Ostrovsky yang difahamkan warga Israel mempertikaikan di mana kedudukan pasukan Malaysia dalam carta pungutan pingat di Olimpik Tokyo selepas Israel mendapat pingat pertamanya hari ini.

Pingat pertama yang diperoleh Israel hari ini adalah menerusi atlet Teakwandonya, Avishaq selepas merangkul pingat gangsa dan kedudukan ISrael ketika hari kedua kejohanan adalah ditangga ke-16.

“Oh hi Malaysia, selepas hari pertama Olimpik Tokyo 2020 tengok siapa ke hadapan? Tahniah pasukan Israel,” tulis Arsen Ostrovsky di laman Twitternya sambil berkongsi kedudukan terkini carta.

Rata-rata orang ramai mengecam tindakan individu terbabit dengan membuat tanda pagar #IsraelKoyak dan menyatakan ketidakpuasan hati berkenaan tindakan individu tersebut.

“Tweet seperti ini ternyata membuktikan #Israelkoyak memang takut takut terhadap Malaysia, mereka membandingkan kita dengan pelbagai perkara,” jelas @real_ffy.

“Sekurang-kurangnya kami tidak membunuh orang awam dan kami tidak merampas tanah orang. Kamu pun tidak pernah huni carta pertama, oh lupa kamu bukan negara,” ciap @wannfi. K Online

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 011-19598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

#IsraelKoyak kembali hangat di Olimpik


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Awal Ashaari diberi notis 2 minggu tinggalkan Melodi

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker