Demi Content..Ajal Hasil Video

Sebaran :

Tangerang Selatan: Demi menghasilkan kandungan video untuk tatapan pengikut di media sosial, seorang remaja maut selepas menahan lori secara tiba-tiba.

Ketua Polis Tangerang Selatan, Agus Sutisna berkata, kejadian itu berlaku ketika remaja berusia 14 tahun dan rakan-rakannya berjalan dari arah Benda, Pamulang menuju ke Universitas Pamulang.

“Ketika mereka tiba di hadapan Villa Dago, mereka memberhentikan lori dengan tujuan untuk menumpang kenderaan itu,” katanya seperi dilaporkan Kompas.

Menurutnya, disebabkan lori itu membawa muatan pasir, ia tidak boleh menekan brek serta-merta kerana keadaan menjadi lebih bahaya.“Pemandu tidak boleh menghentikan lori serta-merta kerana membawa muatan berat lalu melanggar remaja berkenaan sehingga jatuh.

“Mangsa cedera di bahagian pinggang hingga paha,” katanya.

Seorang saksi dikenali sebagai Anjas berkata, kumpulan remaja itu sering berkumpul dan sengaja menahan lori yang lalu di laluan berkenaan pada setiap malam.

Katanya, aksi itu sengaja dilakukan sebagai bahan kandungan untuk video yang kemudiannya dimuat naik di media sosial.“Mereka sengaja buat begitu. Ada rakan mereka yang merakam untuk kandungan di media sosial,” katanya.

Menurutnya, penduduk setempat tidak senang dengan apa yang dilakukan kumpulan remaja itu kerana membahayakan nyawa.

“Mereka sering berkumpul di laluan ini dan kami akan mengusir mereka kerana tidak mahu mereka melakukan aktiviti berbahaya ini,” katanya.

Anjas berkata, ketika kejadian, kumpulan remaja itu lari meninggalkan rakan mereka yang dilanggar dan cedera parah.-HMTiga wanita maut nahas empat kenderaan


Sebaran :

Leave a Reply