[VIDEO] Momen Romantik Agong, Permaisuri Dapat Perhatian Sempena Ulang Tahun Ke-35 Perkahwinan Pasangan DiRaja

Sebaran :

Tanggal 6 Mac 1986 merupakan tarikh bersejarah penyatuan dua hati daripada dua buah negeri menerusi perkahwinan antara Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Permaisuri Agong melalui laman sosial Instagramnya dilihat berkongsi momen tersebut bersama 1.2 juta pengikut dengan memuat naik gambar baginda berdua ketika diijabkabulkan.

Malah, Tunku juga sempat dilihat mengadakan majlis doa selamat dan kesyukuran bagi menyambut ulang tahun perkahwinan baginda berdua yang ke-35 ini bersama-sama keluarga.

Untuk makluman, Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah telah diijabkabulkan pada 6 Mac 1986 di Istana Bukit Serene, iaitu kediaman rasmi Sultan Johor. 

Tunku juga sempat memuat naik gambar baginda berdua dengan kapsyen mencuit hati.

“We’ve come a long way baby! (kita sudah jauh bersama),” jelas Tuanku Permaisuri.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata pengikut Tunku teruja melihat hantaran tersebut malah ada segelintir mereka yang memuji kecantikan dan ketampanan baginda berdua.

Pengguna akaun Zelyalinaothman berkata, “Cantiknya tuanku, semoga tuanku berdua sentiasa dalam lindungan dan rahmatNya Aminn, happy anniversary,” jelasnya.Sehingga pukul 6.45 petang tadi, hantaran tersebut mendapat 92,557 tanda suka manakala lebih 1,400 komen dari orang ramai.

VIDEO DOKUMENTARI:-

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kQg1IACj-P8[/embedyt]

RTM Malaysia

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=_SU_Dj7wIZE[/embedyt]TV3 Malaysia

Sumber: Instagram


Sebaran :

Leave a Reply