PPBM Kena ‘Talak’ Kerana Mereka Tiada ‘Kejujuran dan Keikhlasan’ – MB Perak

 

Saarani yang juga menteri besar Perak, berkata perpaduan antara parti politik mesti berdasarkan keikhlasan dan rasa hormat, dengan memetik contoh hubungan antara Umno dan PAS dalam pakatan Muafakat Nasional (MN).

Dia mengatakan bahawa bukan Umno tidak mahu perpaduan, tetapi keikhlasan sangat penting dalam hubungan apa pun.

“Ketika MN (dibentuk), ketulusan antara PAS dan kami terbukti pada pilihan raya kecil. Kami tidak bertanding di kerusi satu sama lain tetapi saling menyokong.

“Ini adalah bukti persefahaman antara Umno dan PAS, kami tidak bertembung (dalam pilihan raya). Kedua-dua pihak juga tidak membentuk cabang untuk memburu anggota antara satu sama lain, ”katanya kepada wartawan.Kuasa dominan masih kuat jika parti Melayu sepakat dengan ‘Keikhlasan dan Kejujuran’

Semalam, PPBM mengesahkan menerima surat dari presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi yang menyatakan partinya tidak akan bekerjasama dengan PPBM pada PRU15 dan parti itu hanya akan bekerjasama dengan kerajaan pimpinan Perikatan Nasional sehingga Parlimen dibubarkan.

Saarani berkata, Umno akan berpegang pada prinsip yang sama di Perak.

“Tidak ada (isu) pemecatan (pemimpin PPBM), tidak ada pergaduhan. Kami profesional. Dalam perjumpaan exco, semua orang masih memberikan pandangan dan kami bergurau sesama kami. ”

Isu MARA Corp: Ujian keikhlasan PN memperjuangkan ekonomi Melayu

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker