[VIDEO] Lelaki Ini Berseorangan Berlari Tepi Highway Ketika Hujan. Gadis Ini Minta Ayahnya Berhenti, Rupa Rupanya….

Sebaran :

Dalam dunia akhir zaman ini bermacam macam cerita yang kita dengar terutama dalam dunia media sosial.

Dari kita banyak melihat atau membaca perkara perkara yang tidak elok adalah lebih baik jika kita membaca perkara yang baik baik sahaja.

Kita sudah pun memasuki tahun 2021 dan sudah tiba masanya untuk kita jadi insan yang lebih baik dari sebelumnya.

Nampak Seorang Lelaki Berlari Dalam Hujan Pakai Kurta

Baru-baru ini, seorang gadis berkongsi kisahnya di laman sosial Twitter sewaktu dalam perjalanan menuju ke satu destinasi.

Sebaik sahaja kereta dipandu bapanya menyusur keluar dari RnR Simpang Pulai, dia terus merakam aksi seorang pemuda yang berlari di tepi lebuh raya dalam keadaan hujan lebat.

Kenapa berlari2 dalam hujan?

Menurut penjelasan gadis yang menggunakan nama @intansyazwanii berkenaan, difahamkan pemuda itu berlari keluar dari kawasan Petronas dan tercari-cari sesuatu sebelum terus berlari ke arah lebuh raya.

Justeru, firasatnya mengatakan bahawa pemuda tersebut mungkin sudah ditinggalkan oleh bas yang perlu dinaikinya.

Minta Ayah Berhenti Untuk Tumpangkan

Disebabkan berasa kasihan, dia meminta bapanya menumpangkan pemuda itu. Namun, apa yang lebih menyedihkan gadis itu adalah kelibat motosikal yang lalu-lalang tidak terpikir mahu bertanya keadaan pemuda malang terbabit.

“Bayangkanlah dia berlari dalam hujan pakai jubah kurta, sambil call office bas yang dia naik nak bagitahu yang dia tertinggal bas,” tulisnya di ruangan posting.

Bapanya yang tidak sampai hati, memberhentikan kereta dan menumpangkan pemuda itu yang berada dalam keadaan basah lencun sambil menggigil kesejukan.

Apabila ditanya dengan lebih lanjut, rupa-rupanya memang benar dia ditinggalkan bas dan seorang diri menaiki bas dalam perjalanan dari Jitra pulang ke Seremban.

Berkat daripada pertolongan gadis itu dan bapanya, pemuda tersebut telah menjumpai dan selamat menaiki basnya semula.

Gadis itu turut berkongsi rakaman saat-saat pemuda tersebut menaiki bas. Mesti keluarga dia tak sabar menunggu kepulangannya!

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji tindakan dua beranak itu. Malah, tidak ketinggalan juga ada yang berkongsi kisah pernah menghadapi nasib sama seperti pemuda berkenaan.

Terima kasih kerana sudi membantu pemuda itu

Pernah juga mengalami nasib sama.. Ditinggalkan bas

Bila kita mudahkan urusan orang lain, Allah akan permudahkan segala urusan kita juga. Moga kisah ini menjadi contoh buat kita semua.

Sumber: Twitter @intansyazwanii via OMM


Sebaran :

Leave a Reply