Presiden MCA beri jaminan pengundi Cina akan sokong calon BN di PRK Pelangai

SHAH ALAM – Pengundi-pengundi Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelangai terutamanya kaum Cina diyakini akan terus beri sokongan kepada calon Barisan Nasional (BN), Datuk Amizar Abu Adam.

Presiden MCA, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong berkata, cabaran yang didepani jentera MCA pada ketika ini adalah memastikan seramai mungkin pengundi keluar semasa hari pembuangan undi Pilihan Raya Kecil (PRK) Pelangai iaitu pada 7 Oktober.

“Saya yakin bahawa pengundi-pengundi di DUN Pelangai, khususnya kaum Cina, akan terus memberi sokongan kepada calon BN.

“Cabaran jentera MCA adalah mengeluarkan pengundi seramai yang mungkin pada hari pembuangan undi pada 7 Oktober nanti,” katanya dalam siaran di Facebook pada Sabtu.

Dalam pada itu, beliau turut mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada semua ahli akar umbi yang meluangkan masa untuk mengiringi calon BN di proses penamaan calon dan seterusnya Majlis Perasmian Bilik Gerakan MCA.

“Selepas selesai mengiringi calon BN ke penamaan calon bagi PRK) N36 DUN Pelangai pagi tadi, saya kemudiannya merasmikan Bilik Gerakan MCA bagi PRK DUN Pelangai agar seluruh jentera MCA Bahagian Bentong dapat menjalankan gerak kerja dan kempen untuk memenangkan calon nombor 3, Datuk Amizar Abu Adam,” ujarnya.

Ulasnya, turut hadir dalam perasmian tersebut termasuk Pengerusi MCA Pahang, Datuk Seri Hoh Khai Mun; Pengerusi MCA Bentong, Datuk Kang Meng Fuat; Ketua Pemuda MCA Negeri Pahang, Wong Siew Mun; bekas Ketua Pemuda MCA Negeri Pahang, Wong Tze Shiang serta pemimpin-pemimpin MCA bahagian Bentong.

PRK DUN Pelangai menyaksikan pertembungan tiga penjuru antara Amizar, calon Perikatan Nasional (PN), Kasim Samat dan calon Bebas, Haslihelmy DM Zulhasli.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebelum ini menetapkan pengundian awal pada 3 Oktober, manakala 7 Oktober sebagai hari mengundi.

Seramai 16,456 pengundi layak menunaikan tanggungjawab masing-masing dalam PRK itu termasuk 36 anggota polis dan tiga Pengundi Tidak Hadir Luar Negara.

PRK DUN Pelangai diadakan susulan kematian penyandangnya, Datuk Seri Johari Harun, 53, akibat nahas pesawat terhempas di Shah Alam, Selangor pada 17 Ogos lepas.

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Noor Nabila, Engku Emran sah bakal bercerai

Malu apa Ketua Pembangkangku

Bakal suami Puteri Sarah?

Nelissa trauma diraba di set penggambaran

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker