Kelab penyokong bola sepak teruja Vida pimpin Perak FC

Dua kelab penyokong bola sepak Perak FC teruja dengan ura-ura usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman akan mengambil alih kepimpinan pasukan tersebut sekali gus mencorak masa depan lebih baik untuk arena bola sepak di negeri ini.

Presiden Perak Die Hard Fan Roslan Mat Baharom berkata ini kerana sehingga kini Perak FC masih berdepan masalah berkaitan isu pembayaran gaji para pemain dan staf kejurulatihan mereka.

“Pada masa sekarang ini tiada siapa yang mampu untuk melabur berjuta-juta terutama dalam sesebuah persatuan bola sepak. Jadi kalau sudah ada yang berminat, kenapa tidak ambil beliau untuk jadi bos dalam Perak FC.

“Kalau beliau ambil alih secepat mungkin pun bagus jugalah,” katanya ketika dihubungi Bernama baru-baru ini.

Roslan berkata hasrat yang dikemukakan Hasmiza atau lebih dikenali sebagai Datuk Seri Vida itu juga seharusnya dibincangkan ke meja rundingan bersama pihak pengurusan Perak FC bagi memuktamadkan sebarang kata putus.“Dalam perbincangan itu nanti pengurusan Perak FC boleh letakkan syarat-syarat atas persetujuan bersama untuk Datuk Seri Vida memiliki Perak FC.

“Kita tidak mahu nanti ada isu berbangkit dan tujuan yang paling penting adalah untuk mewujudkan situasi ‘menang-menang’ antara kedua-dua pihak,” katanya.

Sementara itu, Timbalan Presiden Kelab Bola Sepak Perak FC Mohd Shairin Adenan berkata, sekiranya menerajui Perak FC, Vida perlu melantik individu yang berkelayakan dan mempunyai pengalaman luas dalam sukan bola sepak negeri untuk membantu beliau menguruskan pasukan.

Pihaknya juga berlapang dada jika Datuk Seri Vida menggunakan Perak FC sebagai platform untuk meluaskan bidang perniagaannya terutama dalam penjualan pelbagai produk kosmetik dan kecantikan.“Kalau dengan sukan bola sepak boleh memajukan perniagaan beliau maka teruskanlah. Kita sebagai penyokong pun akan membantu. Cuma, paling penting kita nak pasukan Perak kembali digeruni dan terus kekal bersaing dalam kancah Liga Super,” katanya.

Pada 19 Mei lalu, Datuk Seri Vida mengakui beliau berminat untuk menerajui Perak FC namun mahu meneliti terlebih dahulu syarat serta rundingan yang akan diadakan sebelum memuktamadkan sebarang keputusan.

— BERNAMA

Dr.Vida jamin Seladang tak jadi ‘pink’

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker