BN kekal bertanding atas lambang sendiri dalam PRU-15

 

KUALA LUMPUR – Barisan Nasional (BN) ketika ini kekal dengan keputusan bertanding dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) atas tiket sendiri meskipun akan wujud kerjasama dengan parti lain.

Timbalan Pengerusinya, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, ketetapan itu telah dibuat sebelum ini.

“BN akan akan bertanding atas (tiket) BN, bukan bertanding atas lambang sesiapa. Kita akan gunakan lambang BN.

“Itu sebabnya dari awal kita mengatakan bahawa apa sahaja kerjasama (dengan mana-mana parti) tetapi BN akan bertanding atas tiket BN.“Maknanya kita akan bertanding atas asas BN,” katanya pada sidang media sebaik selesai berucap merasmikan Pergerakan Sayap Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini pada Sabtu.

Tok Mat tak setuju PN guna lambang baru pada PRU15

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas ucapannya yang seakan-akan memberi bayangan parti itu akan bergerak secara terasing tanpa bersama mana-mana gabungan pada PRU15 nanti.

Sementara itu, Mohamad yang juga Timbalan Presiden UMNO turut ditanya sama ada parti itu sedang berunding dengan mana-mana parti selain Pakatan Harapan (PH) untuk bekerjasama dalam PRU15 seperti yang didakwa, Mohamad berkata, beliau tidak terlibat dengan mana-mana rundingan.

“Saya tidak tahu mengenai rundingan. Itu cuma khabar angin sahaja, kalau tanya saya saya tidak terlibat dalam apa-apa rundingan.“Maka bagi saya, bagi parti itu adalah satu khabar angin,” katanya.

Mohamad dalam masa sama turut menegaskan tiada mana-mana individu atau kelompok yang boleh menggesa parti bekerjasama dengan parti-parti tertentu.

PAU 2020: Perpaduan Ummah bagi ‘mereka’ ‘Pabila nyawa seperti telur di hujung tanduk demi kelangsungan parti’

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker