Saya akan terima suntikan vaksin selain Pfizer – Khairy Jamaluddin

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Khairy Jamaluddin, Menteri Pengangkutan Datuk Seri Dr Wee Ka Siong, Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, Menteri Luar Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Duta Besar China ke Malaysia Ouyang Yujing di KLIA.

KLIA – “Saya akan mengambil vaksin yang akan diluluskan kemudian nanti oleh kerajaan”.

Demikian jawapan Khairy Jamaluddin ketika ditanya bila beliau akan menerima suntikan vaksin Covid-19 selepas bebeberapa pemimpin dan menteri-menteri Kabinet menjalani proses tersebut.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Khairy Jamaluddin, Menteri Pengangkutan Datuk Seri Dr Wee Ka Siong, Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, Menteri Luar Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Duta Besar China ke Malaysia Ouyang Yujing di KLIA.KLIA – “Saya akan mengambil vaksin yang akan diluluskan kemudian nanti oleh kerajaan”.

Demikian jawapan Khairy Jamaluddin ketika ditanya bila beliau akan menerima suntikan vaksin Covid-19 selepas bebeberapa pemimpin dan menteri-menteri Kabinet menjalani proses tersebut.

“Saya membuat keputusan semalam bahawa saya akan ambil vaksin yang akan diluluskan selepas ini,” katanya dalam sidang media selepas ketibaan kumpulan pertama vaksin Sinovac di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Mengulas lanjut, Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) itu berkata, beliau bukannya mengelak menyuntik vaksin Pfizer kerana ia tidak bagus atau sebagainya.Katanya Pfizer telah terbukti keberkesanannya berdasarkan sebilngan pemimpin yang sudah menerima suntikan tersebut.

Sumber : malaysiagazette.com

Khairy yang ketinggalan, bukan Umno, kata Shahrir Samad

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker