UMNO Bahagian Bandar Tun Razak nafi banner tuntut Presiden letak jawatan perbuatan mereka

UMNO Bahagian Bandar Tun Razak hari ini menafikan sekeras-kerasnya tentang banner atau kain rentang yang dipasang tertera desakan agar Presiden parti, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi meletakkan jawatan sebagai Presiden UMNO.

Dalam satu tangkap layar catatan oleh Rizalman Mokhtar, terdapat beberapa keping banner yang telah dipasang di sekitar Bandar Tun Razak yang kononnya dari UMNO Bahagian Bandar Tun Razak, mendesak YB DS Ahmad Zahid Hamidi meletakkan jawatan sebagai Presiden UMNO.

Dalam tangkap layar yang sama dan dikongsi dalam grup WhatsApp, UMNO Bahagian itu menafikan dan tidak langsung terlibat dalam usaha pihak tertentu yang cuba menjatuhkan Presiden UMNO dengan kaedah di luar peradaban dan teika parti.

“Laporan polis telahpun dibuat oleh Saudara Maizeed Othman, Setiausaha Kerja (SUK) UMNO Bahagian Bandar Tun Razak bagi membolehkan pihak polis menyiasat perkara tersebut,” catatan dalam tangkap layar.Sejak kebelakangan ini, terdapat gerakan yang mendesak Ahmad Zahid agar meletakkan jawatan sebagai Presiden UMNO.

Retorik politik yang berlaku dalam UMNO sebenarnya mengundang rasa tidak senang rakyat yang lebih menuntut agar para pemimpin parti, fokus kepada usaha untuk membantu ekonomi rakyat dalam keadaan pandemik Covid-19 gelombang ketiga yang melanda negara. – SM

Kenyataan Media Ketua Pemuda UMNO Bandar Tun Razak

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker