Ini Menu Ikat Perut Pelajar UniversitiSebaran :

Kebanyakan pelajar universiti selalu makan untuk jimat duit.

Bagi para pelajar univeristi awam mahupun swasta, masing-masing tidak dapat lari dari masalah kewangan sepanjang menuntut di universiti.

Kekangan wang semasa belajar biasa dialami oleh kebanyakan penuntut universiti dan untuk menjimat perbelanjaan sepanjang mereka belajar, pelajar universiti biasanya akan mengikat perut dengan memakan makanan yang murah untuk menjimatkan duit belanja mereka.Berikut adalah beberapa menu ikat perut yang biasa di makan oleh pelajar universiti.

Maggi

Nasi, Kicap Dan Telur GorengNasi, Sayur Dan Kuah

Nasi Ayam

Nasi, Ayam/Ikan Goreng, Sayur Dan KuahRoti Canai

Nasi Lemak

Nasi Bajet Ayam Goreng KunyitMasa zaman belajarlah ramai pelajar universiti jadi bijak berbelanja dan berjimat-cermat, menjadi seorang pelajar memori makan menu ikat perut ini pastikan menjadi kenangan dalam kehidupan.

Ada yang rindu menu ikat perut masa zaman belajar?

Ramai kelompok mahasiswa dengan usaha mereka sendiri menjalankan program makanan percuma buat rakan-rakan Universiti mereka. Walaupun mereka sendiri tidak mempunyai sumber yang mencukupi,Ramai yang mencatu wang saku yang diberi keluarga dengan memilih menu paling menjimatkan daripada membeli makanan di kafe tertentu yang didakwa agak mahal sehingga ada yang terdedah kepada serangan gastrik.


Sebaran :


Leave a Reply