Anwar Sokong Tindakan Ketua Polis Negara

Ketua pembangkang Anwar Ibrahim menyatakan dukungan kepada Abdul Hamid Bador selepas pendedahan ketua polis negara itu berhubung kewujudan ‘kartel’ yang didakwa cuba menjatuhkannya.

Dalam satu hantaran di Facebook, Anwar berkata dia telah mengutus surat bagi menyatakan dukungan kepada Abdul Hamid dalam usaha membanteras jenayah di negara ini.

“Mutakhir ini berita mengenai Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador dan pasukan PDRM mendapat perhatian umum.

“Sehubungan itu, saya telah mengutus surat bagi menyatakan dukungan saya kepada beliau dalam usaha membanteras sebarang elemen jenayah di negara ini,” katanya.Kartel Polis cuba singkir Ketua Polis Negara dapatkan bantuan pihak luar

Ahli Parlimen Port Dickson itu berkata PDRM adalah pasukan yang amat penting dalam sistem masyarakat dan menjadi penanda aras keamanan serta kestabilan negara.

“Justeru, saya amat bersetuju dengan penegasan yang dibuat beliau terkait integriti, kebebasan, kewibawaan dan keupayaan pasukan polis.

“Saya mendoakan agar beliau dapat melaksanakan amanah dan menempuhi cabaran getir saat ini dengan baik,” katanya.

Pada 18 Mac lalu Abdul Hamid membuat pendedahan yang mengejutkan apabila mendakwa ada sekumpulan “pegawai muda” sedang bergerak untuk menjatuhkannya.Kata bekas pegawai kanan cawangan khas itu, kegiatan mereka itu didorong oleh kepentingan peribadi.

Bagaimanapun Abdul Hamid tidak mendedahkan siapa yang dimaksudkan berada dalam “kartel” tersebut.

Kumpulan Pengganas LTTE 2.0 Mahu Tembak Mati Ketua Polis Negara dan Serang Bukit Aman

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker