Peluncur udara cedera, trike hang gliding terhempasSebaran :

KANGAR: Seorang penggiat sukan luncur udara berdepan detik cemas apabila trike hang gliding yang dikendalikannya
terhempas ketika membuat demontrasi penerbangan di padang berhampiran Kompleks Kastam Kangar, Jalan Kampung Pondok, di sini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 7.10 malam tadi itu, Shahrizal Daud cedera di bahagian tangan sebelah kanan dan dihantar ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di sini untuk mendapatkan rawatan.

Ketua Polis Daerah Kangar, Superintenden Wari Kiew berkata, siasatan mendapati, trike hang gliding milik persendirian dari Kuala Lumpur itu dibawa ke sini untuk membuat demontrasi penerbangan oleh sebuah kelab bagi mempromosikan persatuan mereka itu.“Mangsa berlepas di pekarangan Stadium Utama Kangar sebelum terhempas di padang berhampiran Wisma Jabatan Kastam Diraja Malaysia tersebut.

“Tiada kemalangan jiwa dilaporkan berlaku dan mangsa yang mengalami kecederaan di tangan itu telah dibawa ke HTF bagi mendapatkan rawatan,” katanya di sini hari ini.

Ketika ditanya sama ada penerbangan tersebut perlu mendapat kebenaran polis atau tidak, beliau memberitahu, perkara tersebut adalah di bawah bidang kuasa Jabatan Penerbangan Awam (DCA).
Sebaran :


Leave a Reply