Fitur terkini WhasApp, boleh matikan audio video


WhatsApp melancarkan keupayaan untuk mematikan suara video sebelum berkongsi.

Ciri ini dilihat dalam versi beta awal bulan lalu, dan kini dilancarkan untuk pengguna stabil di Android.

Dengan alat penyuntingan baru ini, pengguna Android kini dapat mematikan audio pada video sebelum menambahkannya ke Status mereka atau mengirimnya.

Mungkin memerlukan sedikit masa untuk semua pengguna WhatsApp di Android mendapatkan kemas kini. Tidak ada maklumat bila pengguna iOS akan mendapat pilihan baru.Aplikasi pemesejan segera tweet pada 27 Februari bahawa kemampuan video senyap baru dilancarkan di Android.

WhatsApp mengatakan bahawa peluncuran sedang dijalankan untuk saluran yang stabil, dan ciri itu kini secara rasmi tidak lagi dalam versi beta.

Pastikan bahawa anda menggunakan versi terbaru untuk meningkatkan peluang anda untuk melihat ciri tersebut.

Untuk memeriksa sama ada anda telah menerima ciri tersebut atau tidak, cuba hantar video ke individu atau kumpulan atau cuba muat naik video ke Status anda.Sebaik sahaja anda memilih video untuk dikongsi, halaman edit akan muncul di mana anda boleh memotong video, menambah kapsyen dan teks, dan banyak lagi. Butang pembesar suara baru kini dapat dilihat tepat di bawah bingkai video yang diletakkan di bahagian atas aplikasi. Secara lalai, audio video akan tetap aktif. Pengguna boleh memilih untuk mengklik butang pembesar suara dan mematikan video sebelum berkongsi.

WhatsApp Kini Mengendalikan Lebih Sejuta Panggilan Setiap Hari
Sekiranya tidak muncul untuk anda, WhatsApp mungkin akan melancarkan ciri tersebut secara beransur-ansur dan semua pengguna harus dapat melihatnya pada akhir minggu. WhatsApp belum memberikan penjelasan mengenai bila pengguna iPhone akan mendapat kemampuan yang sama.

WhatsApp dilaporkan juga berusaha membawa sokongan berbilang peranti yang akan membolehkan pengguna mengaktifkan akses WhatsApp secara serentak pada beberapa peranti. Fungsi ini telah dilihat dalam versi beta berkali-kali, dan kemas kini WhatsApp untuk Android 2.21.30.16 yang baru-baru ini dilaporkan mengungkapkan bahawa syarikat itu sedang menguji fitur yang akan membolehkan pengguna keluar dari akaun pada perangkat yang dipautkan.

Ini bermaksud pengguna tidak perlu lagi menghapus akaun mereka atau menyahpasang WhatsApp untuk log keluar dari akaun. SMAudio mirip Muhyiddin: SPRM tunggu arahan peguam negara

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker