SKMM: Ciapan Twitter Tak Senonoh Angkara Orang Dalam?

PUTRAJAYA: Kementerian Komunikasi dan Multimedia menjalankan siasatan menyeluruh berhubung isu tular ciapan tidak senonoh pada tahun 2014 yang dikaitkan dengan akaun rasmi Twitter Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Menterinya, Datuk Saifuddin Abdullah menegaskan, siasatan itu termasuk tatacara pengendalian akaun Twitter tersebut.

SAIFUDDIN ABDULLAH

Beliau berkata, sekiranya didapati berlakunya kesalahan, tindakan tegas akan diambil terhadap pihak yang bertanggungjawab, tidak kira sama ada mereka masih lagi berkhidmat di SKMM atau pun tidak.“Saya telah mengarahkan Ketua Setiausaha Kementerian untuk menjalankan siasatan menyeluruh dari semua sudut.

“Kementerian tidak akan berkompromi serta akan bertindak secara telus dalam menangani isu ini,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Semalam, SKMM mengesahkan akaun Twitter rasmi milik suruhanjaya itu   diceroboh pihak tidak bertanggungjawab.

Susulan itu, suruhanjaya itu memaklumkan akaun Twitter rasmi @SKMM_MCMC berkenaan digantung buat sementara waktu.Justeru, SKMM dalam kenyataan menasihatkan orang ramai agar tidak terpengaruh dengan hantaran-hantaran mesej yang mencurigakan, jelik dan bersifat fitnah yang telah dimuat naik melalui akaun berkenaan, bukan dikeluarkan pihak SKMM. -UTUSAN ONLINE

Tiada kompromi, KSU akan siasat isu Twitter SKMM

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker