[VIDEO] Tangisan Suami KehiIangan Isteri Dan 3 Anak Dalam Nahas Pesawat Sriwijaya Air Undang Sebak.

Terkini di My KMU !!!!---->

Jakarta: Puluhan keluarga penumpang nahas pesawat Sriwijaya Air SJY182, berkumpul di Lapangan Terbang Supadio di Wilayah Kubu Raya, Kalimantan Barat, sejak malam tadi.

Seorang daripada keluarga mangsa Yaman Z Zai berkata, dia menunggu perkembangan lanjut mengenai isteri dan tiga anaknya.

Dia yang menetap di Pontianak itu ternyata gagaI mengawal kesedihan ketika bercerita lanjut kepada wartawan di Pontianak, lapor BBC News Indonesia.

“Ada empat ahli keluarga saya di dalam pesawat itu iaitu isteri dan tiga anak,” katanya ketika ditemui pemberita.

Dia memaklumkan baru setahun bekerja di Pontianak dan berhajat untuk membawa isteri dan anaknya bercuti.

Selain itu, ahli keluarga penumpang juga tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno Hatta, di sini, untuk mengetahui maklumat terkini nahas.

Pesawat maIang itu dalam penerbangan dari Jakarta menuju Pontianak sebelum dilaporkan terputus hubungan di Kepulauan Seribu di Laut Jawa.

Kerajaan Indonesia mengarahkan 10 kapal Tentera Nasional Indonesia Angkatan Laut (TNI-AL) ke titik koordinasi terakhir pesawat itu untuk 0perasi pencarian.

Pesawat berkenaan dalam keadaan ‘layak terbang’ mula beroperasi dengan Sriwijaya Air pada 1994.

Pengarah Sriwijaya Air, Jefferson Irwin Jauwena mengesahkan pesawat syarikat berkenaan dalam keadaan baik sebeIum dibenarkan terbang.

“Keadaan pesawat baik untuk penerbangan ulang alik ke P0ntianak dan seharusnya tiada masaIah dan lancar.

“KeIewatan berlepas selama 30 minit bukan disebabkan masaIah pesawat namun kerana cuaca hujan,” katanya ketika ditemui di Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno Hatta-

Kredit: DBongkar

VIDEO DIBAWAH INI:-

Leave a Reply