PPBM pecah rekod lagiSebaran :

oleh Puad Zarkashi

UMNO tidak boleh dipersalahkan dengan apa yang berlaku di DUN Perak pada hari ini. Salahkan diri sendiri kalau mahu mencari salah.

UMNO sudah membuktikan setiakawan dua kali. Membenarkan Peja jadi MB semasa PH dan PN memerintah. Tapi apabila pentadbiran Kerajaan Negeri dan hubungan dengan Istana tambah teruk maka terimalah padahnya.Semuanya berlaku secara demokratik dan sah. Diputuskan oleh Dewan Undangan Negeri. Pertukaran hanya untuk jawatan MB.

PAS mesti terbuka dengan apa yang berlaku sebagaimana UMNO terbuka apabila PAS menyertai PN secara rasmi. Kerjasama politik UMNO-PAS mesti dipertahankan.

PPBM memang pecah rekod lagi. Pertama kali MB hilang jawatan melalui “Usul undi percaya”. Rupanya tidak dipercayai.Nota :
Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu akan terus mentadbir kerajaan negeri sehingga Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Sultan Azlan Muhibbuddin Shah mengumumkan penggantinya.

Menteri Besar Perak itu berkata, beliau selesai bertemu dengan Sultan Nazrin secara empat mata petang ini dan memaklumkan agar baginda perlu mengadakan beberapa pertemuan.

GILA APA INI? BERSATU PECAH, UMNO JUGA SALAH.


Sebaran :


Leave a Reply