Rakan Baik Dituduh Bunuh Siti Nur Surya — MYKMU.NET

Rakan Baik Dituduh Bunuh Siti Nur SuryaSebaran :

MARANG – Seorang pelajar tingkatan enam dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan membunuh Siti Nur Surya yang ditemui dalam keadaan ngeri pada dua minggu lalu.

Tertuduh, Siti Nur Athirah Azmi, 19, yang merupakan rakan baik Siti Nur Surya mengangguk faham dan tiada pengakuan direkodkan selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda.

Berdasarkan pertuduhan, Siti Nur Athirah didakwa membunuh Siti Nur Surya, 19, di sebuah rumah di Kampung Lubuk Batu, Telemong, Hulu Terengganu antara pukul dan pukul 9.30 pagi , 1 November lalu.Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.

Majistret Engku Nurul Ain tidak membenarkan Siti Nur Athirah diikat jamin dan menetapkan sebutan semula kes pada 10 Januari 2021.

Kosmo! 2 November lalu melaporkan mayat Siti Nur Surya ditemui mati berlumuran darah oleh adik bongsunya, Norliyana Shuhada, 15, di ruang tamu sewaktu pulang dari sekolah.Bunuh Surya: Masih terbayang tubuh adik kaku

Mangsa dijumpai dalam keadaan ngeri dengan kesan tetakan di bahagian muka, leher dan dada selain pergelangan tangan kirinya putus. – K! ONLINE

Bapa tak percaya rakan sekolah bunuh Surya


Sebaran :


Leave a Reply