Noorkhiriah Mohon Maaf Kepada Anak Fauzi Nawawi

Pukul Dengan Getah Paip Sehingga Badan Berbirat,

Noorkhiriah Mohon Maaf Kepada Anak Fauzi Nawawi

Noorkhiriah Mohon Maaf Kepada Anak Fauzi Nawawi

 

Pelakon veteran Noorkhiriah Ahmad Shapie, 47 tahun, telah memohon maaf terlebih dahulu kepada rakan sekerjanya, Fareez Fauzi, sebelum menjalankan babak pukul dengan menggunakan getah paip yang akhirnya meninggalkan kesan birat di belakang badan anak lelaki pelakon Fauzi Nawawi itu.Noorkhiriah menerangkan bahawa beliau selalu membiasakan diri untuk meminta maaf kepada rakan pelakon sebelum melakukan babak-babak yang melibatkan adegan-­adegan seperti memukul.

Noorkhiriah Mohon Maaf Kepada Anak Fauzi Nawawi

“Saya pukul (gunakan getah paip) tidak sekuat mana, cuma mungkin ada bahagian yang terlepas dan apabila angle bertukar, maka kena repeat benda yang sama. Jadi, macam itulah,” jelas Noorkhiriah.

Noorkhiriah turut menjelaskan bahawa walaupun beliau sudah meminta maaf terlebih dahulu kepada Fareez dan menyelaraskan tindakan tersebut dengan izin daripadanya sebelum babak itu dimulakan, beliau tidak menjangka kesannya begitu serius.“Malangnya, kesan yang berat itu mungkin disebabkan getah paip yang digunakan,” tambahnya lagi.

Mengenai reaksi netizen yang mungkin mempersoalkan keperluan pukulan yang begitu kuat dalam lakonan, Noorkhiriah memahami bahawa mereka tidak tahu sepenuhnya kejadian sebenar.

Noorkhiriah Mohon Maaf Kepada Anak Fauzi Nawawi

 “Terpulanglah kepada mereka (netizen) nak komen. Tapi, kenyataannya tidak seteruk yang dipandang. Maka, apa saja komen netizen terhadap insiden itu, saya terima,” katanya.

Fareez Fauzi, yang juga penyanyi terkenal, sebelum ini berkongsi video pendek yang memaparkan kecederaan di bahagian belakang badannya selepas dipukul dengan getah paip semasa penggambaran drama “Singah” yang diarahkan oleh Asya Kamaruddin.

Dalam satu nota positif, Noorkhiriah menghargai sokongan dan pemahaman yang diberikan oleh Fareez terhadap insiden yang berlaku. Fareez sendiri mengambil pendekatan positif dan menyifatkan pengalaman ini sebagai bagian daripada pembelajaran dan cabaran dalam industri lakonan.

Noorkhiriah Mohon Maaf Kepada Anak Fauzi Nawawi

  

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker