“Kelihatan Comel Dan Sekkksi,” – Tunku Azizah berseloroh

Itulah kata-kata yang tepat untuk menggambarkan kewujudan sebuah laman Instagram yang membuat provokasi dengan menghina insitusi DiRaja negara ini.

Akaun Instagram dengan nama ‘bukan_bangjago’ itu memuat naik beberapa posting memaparkan suntingan wajah Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

Terbaharu pada Khamis pagi, Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menerusi laman Instagram ‘airtangan_tunkuazizah’ turut berkongsi semula posting yang dibuat individu tidak bertanggungjawab itu.

“Jika kamu tak boleh kalahkan mereka, sertai mereka. Saya tunjuk posting ini kepada suami dan kata pada dia bahawa dia kelihatan comel dan s3ksi,” tulis Tunku Azizah berseloroh di ruangan kapsyen.
Paparan skrin Instagram berkenaan.

“Gara-gara orang tak ada kerja, buat cari dosa je kan! Kepada Allah berserah. Sila ambil tindakan,” tulis Tunku Azizah lagi.

Hasil tinjauan, akaun Instagram yang membuat provokasi itu mempunyai 98 pengikut dan sudah membuat 10 posting.

Gara-gara orang tak ada kerja, buat cari dosa je kan!TUNKU AZIZAH AMINAH MAIMUNAH ISKANDARIAH

Antaranya, suntingan memaparkan wajah Yang di-Pertuan Agong pada logo restoran makanan segera popular.

Turut mengundang kemarahan ramai tentulah foto memaparkan Yang di-Pertuan Agong yang disunting sedang memanjat sebatang pokok.

Rata-rata netizen turut membanjiri ruangan komen dan meminta agar tindakan tegas segera diambil ke atas pengendali akaun palsu itu.Tunku Azizah berkongsi hal itu menerusi Instagram pada Khamis.

“Allahuakhbar. Memang tak ada kerja sungguh ya mereka ni. Semoga dibalas perbuatan mereka.

“Mohon Polis Diraja Malaysia (PDRM) ambil tindakan segera.“Hukum, semoga menjadi pengajaran,” tulis beberapa netizen di Instagram.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker