[VIDEO] Terima kasih TMJ bagi RM300K, Patik Pula Luluskan RM25 juta Untuk Muar-Syed Saddiq

Setelah dikecam teruk menerusi Instagram Story, Tunku Mahkota Johor (TMJ), DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman telah tampil membalas kecaman tersebut dalam video terbarunya yang dmuatnaik di Facebook beliau sebentar tadi.

Sebelum ini tanpa menyebut nama sesiapa, TMJ meluahkan rasa kurang senang terhadap tindakan segelintir manusia yang didakwa suka berpura-pura dalam kehidupan.

“Tak Payah Nak Botakkan Kepala”- TMJ Perli Syed Saddiq?

 

Tidak cukup di situ, TMJ juga menasihati individu berkenaan supaya berhenti ‘berlakon’ dan mempergunakan orang Muar.

Di dalam video tersebut, selain memohon ampun, Syed Saddiq megucapkan terima kasih kepada TMJ kerana telah memberi sumbangan sebanyak RM300,000 kepada anak-anak Muar.

Syed Saddiq juga ada memetik mengenai urusan pembinaan hub anak muda Muar yang diluluskan sewaktu menjadi Menteri Belia dan Sukan sebanyak RM25 juta yang mana seolah-olah membandingkan angka itu dengan sumbangan TMJ.

Syed Saddiq juga ada memetik mengenai urusan pembinaan hub anak muda Muar.

“Alhamdulillah dalam kapasiti kecil patik sewaktu menjadi Menteri Belia Sukan, projek anak muda berjumlah RM25 juta telah diluluskan selepas patik berjumpa Perdana Menteri, MB Johor dan dibentangkan dalam kabinet.”

“Namun hanya dengan perkenan dan campur tangan Tunku dalam isu tanah yang meyekat projek ini akhirnya projek Tunku Mahkota Ismail Youth Center akan mula dilaksanakan. terima kasih Tunku.”

Di akhir video Syed Saddiq sempat meminta maaf kepada TMJ sekiranya pernah menyinggung perasaan TMJ sebelum ini.
Berikut adalah video penuh dari Syed Saddiq:

Sumber: Facebook Syed Saddiq

Related Articles

One Comment

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker