Haqiem Rusli Rangkul Trofi Bintang Paling Popular ABPBH 33, Menangi Nissan LEAF..

Kuala Lumpur: Penyanyi Haqiem Rusli dipilih sebagai Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular BH ke- 33 (ABPBH 33) yang berlangsung malam tadi di Axiata Arena Bukit Jalil, di sini.

Meraih undian tertinggi menerusi kategori Penyanyi Lelaki Popular Xiaomi Malaysia dengan 22, 332, 676 undi, populariti yang diraih Haqiem tidak dapat dinafikan sekali gus layak diangkat sebagai Bintang Paling Popular ABPBH 33.

Kemenangan itu melayakkan Haqiem membawa pulang hadiah utama, kereta Nissan LEAF Serba Baharu dengan kuasa elektrik 100 peratus dan sifar emisi, berharga RM181,263, sumbangan Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd berserta trofi.

 

HAQIEM Rusli dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-33 pada malam kemuncak di Axiata Arena, Bukit Jalil.
HAQIEM Rusli dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-33 pada malam kemuncak di Axiata Arena, Bukit Jalil.
Haqiem Rusli dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-33 pada malam kemuncak di Axiata Arena, Bukit Jalil.- Foto NSTP
Haqiem Rusli dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-33 pada malam kemuncak di Axiata Arena, Bukit Jalil.- Foto NSTP

Haqiem juga mengungguli kategori Lagu Paling Boom Popular dengan single Lembah Kesepian bagi edisi kali ini manakaa pada ABPBH 32 tahun lalu, Haqiem turut memenangi kategori sama melalui lagu Selamat Tinggal Sayang.

Haqiem yang mula terbabit dalam dunia seni sejak menyertai program realiti, Idola Kecil terbitan TV9 pada 2008, menunjukkan peningkatan cemerlang sepanjang tahun lalu melalui karya yang dihasilkan selain menjalin hubungan erat dengan pengikut terutama kelab peminat.“Terima kasih kepada Allah kerana memberi rezeki untuk hari ini. Terima kasih kepada keluarga dan mak abah yang sedang menonton sekarang ini. Saya harap mak abah bangga dengan saya. Terima kasih kepada Berita Harian, TV3, rakan-rakan dan Qiemillo yang mengundi saya.

“Saya tak pernah menjangkakan kemenangan ini. Insya-Allah, saya akan menggunakan anugerah dengan sebaik-baiknya. Jujurnya, ia sangat besar bagi saya.

“Anugerah ini tak pernah saya jangka, saya tak tahu nak cakap. Saya sangat gembira dengan anugerah ini,” katanya.

ABPBH 33 juga melakar kenangan menarik apabila pengacara Sherry Alhadad memenangi dua kategori iaitu Artis Komedi Popular dan Pengacara TV Popular.Bagi kategori Penyanyi Wanita Popular Xiaomi Malaysia pula dimenangi oleh penyanyi yang pernah memenangi Bintang Paling Popular ABPBH 31 iaitu Wany Hasrita.

Walaupun ada yang meramalkan penyanyi Siti Nordiana untuk meraih gelaran Bintang Paling Popular, kedudukan Siti Nordiana masih tidak goyah apabila memenangi kategori Artis Versatil Popular dan Artis Kolaborasi/Duo/Berkumpulan Popular bersama Khai Bahar.

Pelakon yang popular menerusi watak Mia Adriana dalam 7 Hari Mencintaiku iaitu Siti Saleha tidak pulang dengan tangan kosong apabila memenangi trofi Pelakon TV Wanita Popular manakala Ben Amir dinobatkan sebagai Pelakon TV Lelaki Popular.

Sementara itu, bagi kategori Pelakon Filem Lelaki popular dimenangi oleh Zahiril Adzim sementara Pelakon Filem Wanita Popular menjadi milik Mawar Rashid.Keampuhan populariti segmen Suria Cinta di Suria FM terus menjadi pilihan peminat untuk mengangkat DJ Lin sebagai Penyampai Radio Popular.

ABPBH33 turut melakar kenangan manis kepada pendatang baharu apabila penyanyi Chubb-E mengungguli kategori Artis Lelaki Baharu Popular manakala kategori Artis Wanita Baharu Popular dimenangi oleh Isyariana Che Azmi.

Untuk penerima Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat diberikan kepada Francissa Peter sepanjang lebih empat dekad dalam industri muzik tanah air.

Senarai pemenang bagi 13 kategori utama ABPBH 33 :

Pelakon Filem Lelaki Popular: Zahiril Adzim

Pelakon Filem Wanita Popular: Mawar Rashid

Pelakon TV Lelaki Popular: Ben Amir

Pelakon TV Wanita Popular: Siti Saleha

Penyanyi Lelaki Popular: Haqiem Rusli

Penyanyi Wanita Popular: Wany Hasrita

Pengacara TV Popular: Sherry Alhadad

Penyampai Radio Popular: DJ Lin

Artis Komedi Popular: Sherry Alhadad

Artis Versatil Popular: Siti Nordiana

Artis Kolaborasi/Duo/Berkumpulan Popular: Khai Bahar & Siti Nordiana

Artis Baru Lelaki Popular: Chubb-E

Artis Baru Wanita Popular: Isyariana Che Azmi

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat : Francissca Peter

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker