Ini Punca Pembunuhan Kejam ‘Siti Nur Surya’

Sebaran :

KUALA BERANG: Polis tidak menolak kemungkinan perasaan tidak puas hati akibat sering disindir, dipercayai menjadi punca pembunuhan Siti Nur Surya Ismail, 19, di Kampung Lubok Batu, Telemong, di sini, kelmarin.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud, berkata ia berikutan pendedahan suspek ketika tampil di Balai Polis Telemong bersama ibunya bagi membantu siasatan kes berkenaan kira-kira jam 7.30 pagi semalam.

Beliau berkata, suspek berusia 19 tahun mendakwa bahawa mangsa sering mengejek kehidupan keluarganya yang miskin kerana ibu hanya bekerja sebagai tukang cuci dan bapa pula bekerja kampung, berbanding kehidupan keluarga mangsa yang agak senang.

“Suspek turut mendakwa mangsa suka mengejek dengan menyatakan dia tidak cantik berbanding dirinya, dan kononnya kekurangan itu menjadi punca suspek masih tiada teman lelaki sehingga dia sering memendam perasaan.

“Bagaimanapun, polis masih menjalankan siasatan lanjut untuk mengenal pasti punca sebenar kejadian,” katanya ketika ditemui pemberita di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Hulu Terengganu.

Mohd Adli berkata, selain pergelangan tangan Siti Nur Surya dipotong, pemeriksaan juga mendapati ada kesan tusukan pada leher mangsa dan beberapa kecederaan lain.

“Polis juga percaya ada berlaku pergelutan antara mangsa dengan suspek kerana kita menjumpai beberapa helaian rambut dalam genggaman mangsa,” katanya. BH

Bapa tak percaya rakan sekolah bunuh Surya


Sebaran :

Leave a Reply