Kotak coklat, teh berisi ganja bernilai lebih RM2 juta dirampas
Kotak coklat, teh berisi ganja bernilai lebih RM2 juta dirampas

RANTAU PANJANG: Taktik licik sindiket penyeludupan dadah menyeludup 55.9 kilogram (kg) dadah jenis ganja menggunakan 13 kotak kononnya mengandungi coklat dan teh akhirnya tumpas selepas dirampas anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) di sini, pagi tadi.
Rampasan membabitkan nilai keseluruhan lebih RM2 juta itu dilakukan Batalion 9 dengan kerjasama Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Daerah (BSJND) Ibu Pejabat Daerah Pasir Mas di Pangkalan Haram Tok Awang Belulang, di sini, jam 7.30 pagi tadi.
“Pemeriksaan terhadap kenderaan itu menemui 13 kotak yang bertulis coklat dan teh. Kotak berkenaan mengandungi lebih 80 paket plastik lutsinar dan didalamnya terdapat tumbuhan kering disyaki dadah jenis ganja.
DISYORKAN UNTUK ANDA :
- Bila Kuasa Raja Raja Melayu Di Persoalkan Di Mahkamah
- BN Menang Di Ayer Kuning, Tapi UMNO Masih Gagal Tangani Naratif UMDAP
- Keterangan Mahkamah Yang Berlainan Nada Antara Jasmin Loo Dan Roger Ng
“Nilai rampasan keseluruhan termasuk dadah dan kenderaan membabitkan lebih RM2 juta. Ujian air kencing yang dilakukan terhadap suspek turut mendapati suspek wanita warga Thailand positif dadah jenis methamphetamin,” katanya.
15(1)(a) ADB 1952.
Katanya, rampasan dan tangkapan diserah kepada IPD Pasir Mas untuk siasatan dan tindakan selanjutnya.
“PGA akan terus melakukan pemantauan dan pemeriksaan di pangkalan haram bagi memastikan tiada sebarang pembolosan dan penyeludupan,” katanya.
Kotak coklat, teh berisi ganja bernilai lebih RM2 juta dirampas
DISYORKAN UNTUK ANDA :
- Rafizi Akan Ulangi Sejarah Kejatuhan Tun Ghafar Baba Dalam Pemilihan UMNO 1993
- Implikasi Terhadap Kedaulatan Raja Melayu Sekiranya Mahkamah Menolak Titah Adendum
- Sikiittt Lagi PAS Akan Sucikan DAP
LAWATI LAMAN FACEBOOK KAMI :
Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Kempen Timbalan Presiden PKR Dedahkan Wajah Sebenar Rafizi
You must be logged in to post a comment.