Lebih 600 ekzos bising hancur kena lenyek
Lebih 600 ekzos bising hancur kena lenyek

BANGKOK – Polis Thailand memusnahkan lebih 600 ekzos diubah suai secara ekstrem yang disita daripada samseng jalanan sebagai sebahagian daripada operasi membanteras pencemaran bunyi dan pemanduan berbahaya dalam komuniti, lapor portal berita Thaiger.
Ekzos-ekzos tersebut dirampas semasa sekatan jalan raya dan operasi yang menyasarkan motosikal diubah suai sejak beberapa minggu kebelakangan ini.
Harga tersebut menggambarkan jumlah yang dibelanjakan oleh penunggang motosikal untuk pengubahsuaian secara haram, lapor portal berita Naewna.
DISYORKAN UNTUK ANDA :
- Pertemuan Onn Hafiz–Kepimpinan Singapura Kukuhkan Persefahaman Dua Hala
- Sentuhan Prihatin Di DUN Trong, Dekati Rakyat Dalam Sukar Dan Duka
Dr Asyraf Turun Padang Santuni Warga Gerik
Superintendan Balai Polis Koh Samui, Kolonel Polis Panya Nirtimanon berkata, pemusnahan ekzos itu selaras dengan dasar negara untuk menyekat perlumbaan haram dan mengurangkan gangguan awam.
“Ekzos yang bising bukan sahaja menghasilkan pencemaran bunyi tetapi turut menyumbang kepada tingkah laku pemanduan berbahaya yang sering menyebabkan kemalangan dan kehilangan nyawa atau harta benda,” kata Panya. – AGENSI
Lebih 600 ekzos bising hancur kena lenyek
DISYORKAN UNTUK ANDA :
- Program ‘Road to Ramadan’ Semai Ukhuwah, Perkukuh Persiapan Rohani
- Paya Rumput Lambang Semangat Kebersamaan Rakyat – Rais Yasin
- Saarani Santuni Komuniti Kampung Tradisional Di Lenggong
LAWATI LAMAN FACEBOOK KAMI :
Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Kerjasama Kerajaan–Swasta Tangani Kos Sara Hidup Menjelang Ramadan, Syawal
You must be logged in to post a comment.