Aisar Khaled Taja Umrah & Hadiah Motor
Terharu Lihat Guru Mengaji Berjalan Kaki
Aisar Khaled Taja Umrah & Hadiah Motor

Nama pempengaruh media sosial, Aisar Khaled sekali lagi menjadi sebutan apabila menyantuni seorang guru mengaji asal Indonesia dengan menghadiahkan pakej umrah dan sebuah motosikal.
Hadiahkan motor

Menerusi perkongsian di Threads, Aisar atau nama sebenarnya Aisar Khaled Kamel, 26, memutuskan untuk melakukan perbuatan murni itu selepas tersentuh melihat kesungguhan dan kepayahan individu tersebut dalam mengajar anak-anak muridnya mengaji.
Aisar kemudiannya mengambil kesempatan melawat kediaman individu itu sebelum memaklumkan berita gembira kepadanya.
Menurut individu itu, dia mengajar seramai 40 kanak-kanak mengaji dengan penuh dedikasi walaupun menghadapi pelbagai kesukaran.
Lebih menyayat hati, isteri kepada guru itu memaklumkan suaminya terpaksa berjalan kaki setiap kali mengajar mengaji di lokasi yang jauh.
DISYORKAN UNTUK ANDA :
- Sekolah Patriotik UMNO Jadi ‘Game Changer’, Perkukuh Masa Depan Parti – Shahaniza
- Jeffery Nor Rakam Penghargaan Kepada TPM Ahmad Zahid Lulus Peruntukan PPRS
- Pilihan Raya Datuk Bandar KL: Kestabilan, Kesejahteraan Dan Keutamaan Warga Kota
Utamakan Kebajikan Warga KL, Bukan Pilihan Raya Datuk Bandar – Gulam Muszaffar
Sebagai penghargaan atas dedikasinya, guru tersebut dihadiahkan wang tunai, pakej umrah dan sebuah motosikal daripada Aisar.
Sebelum ini, tular di media sosial seorang guru mengaji sanggup berkorban dengan menahan lapar demi memastikan kanak-kanak dapat belajar mengaji al-Quran dengan penuh kesungguhan.
Sumber: Threads
Aisar Khaled Taja Umrah & Hadiah Motor
DISYORKAN UNTUK ANDA :
- Johor Perkukuh Ekosistem Bandar Pintar Melalui Peruntukan 2026
- RUU Jenayah Siber Lindungi Keselamatan Siber Negara, Hak Pengguna Di Ruang Digital
- Hentikan Cadangan Mengundang Salah Tafsir, Utamakan Masalah Rakyat – Dr Masliha
LAWATI LAMAN FACEBOOK KAMI :
Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Bimbingan Khas Warga Emas, OKU Mudahkan Pendaftaran MyDigital ID
You must be logged in to post a comment.