Trisha Ooi – Jangan beri ‘limelight’ pada orang yang hina bidang seni
Trisha Ooi – Jangan beri ‘limelight’ pada orang yang hina bidang seni

PETALING JAYA – Pelakon Trisha Ooi mengakui terkilan dengan kenyataan seorang individu yang melabel jurusan komunikasi dan seni sebagai tidak berguna dan bodoh baru-baru ini.
Trisha atau Reyshqa Aqiera Mohd Nasron Ooi, 26, berkata, kenyataan tersebut dianggap sebagai tidak menghormati kerjaya dan jasa penggiat seni tanah air khususnya yang berusaha membawa industri ke peringkat lebih tinggi.
“Saya anggap dia tidak menghormati penggiat seni. Ini merupakan kerjaya dan periuk nasi kami.
“Bagi saya, asalkan pekerjaan itu halal, beri manfaat kepada orang ramai, itu sudah memadai dan tak perlu merendah-rendahkan bidang lain.
“Memang sedih bila dengar kenyataan apabila orang kita begitu. Bagi saya, tak perlu layan dan beri perhatian kepada individu sebegitu, lebih baik fokus kepada orang menghargai kita,” katanya kepada Kosmo! Online baru-baru ini.
Tambah bintang filem Janna Endoro itu, setiap individu sepatutnya menyokong hasil kerja dan pencapaian khususnya yang dilakukan anak tempatan.
DISYORKAN UNTUK ANDA :
- Bila Kuasa Raja Raja Melayu Di Persoalkan Di Mahkamah
- BN Menang Di Ayer Kuning, Tapi UMNO Masih Gagal Tangani Naratif UMDAP
- Keterangan Mahkamah Yang Berlainan Nada Antara Jasmin Loo Dan Roger Ng
Bukan sahaja bidang seni, dia berkata semua kerjaya dan jurusan di universiti perlu dihormati, bukannya dipandang hina.
“Setiap individu mempunyai peranan masing-masing dan bukan budaya kita untuk menjatuhkqn kerjaya orang lain.
“Kalau kita sendiri tak angkat industri sendiri dan walau apa jua kerjaya pun, siapa lagi nak lakukan?
“Bukan nak tutup sebelah mata tindakan yang teruk sebegitu tetapi golongan begini tak perlu pun kita layan. Lebih baik fokus kepada perkara yang positif,” katanya lagi.
Terdahulu, seorang pempengaruh mencuri perhatian apabila melabel beberapa jurusan di universiti seperti Komunikasi Massa, Seni Teater dan Seni Tari Tradisional antara bidang paling tidak berguna dalam Malaysia.
Kenyataan tersebut mendapat perhatian ramai termasuk penggiat seni yang tidak berpuas hati dan menyifatkan individu berkenaan sebagai biadab. – KOSMO! ONLINE
Trisha Ooi – Jangan beri ‘limelight’ pada orang yang hina bidang seni
DISYORKAN UNTUK ANDA :
- Rafizi Akan Ulangi Sejarah Kejatuhan Tun Ghafar Baba Dalam Pemilihan UMNO 1993
- Implikasi Terhadap Kedaulatan Raja Melayu Sekiranya Mahkamah Menolak Titah Adendum
- Sikiittt Lagi PAS Akan Sucikan DAP
LAWATI LAMAN FACEBOOK KAMI :
Layari Laman Facebook MYKMU.NET
You must be logged in to post a comment.