Malaysia Antara 10 Negara Paling Ramai Tonton ‘Online Concert’ BLACKPINK “THE SHOW”

Pada 31 Januari, BLACKPINK telah mengadakan konsert secara dalam talian untuk pertama kalinya iaitu “THE SHOW” ,dan peminat dari seluruh dunia livestream untuk melihat persembahan mereka. Konsert tersebut memerlukan penonton untuk membeli membership untuk menontonnya di saluran Youtube rasmi BLACKPINK, dan ia telah menarik sekitar 280,000 orang yang membelinya.

Malaysia Turut Tersenarai

YG Entertainment telah membuat pendedahan negara manakah yang paling ramai menonton virtual concert “THE SHOW”. Negara yang paling ramai menonton THE SHOW adalah Negara US (United States), dan diikuti oleh oleh 11 negara yang lain:

 1. United States

 2. Thailand

 3. Filipina

 4. Jepun

 5. Mexico

 6. Korea Selatan

 7. Hong Kong

 8. Malaysia

 9. Indonesia

 10. Brazil

 11. Kanada

 12. United Kingdom

BLACKPINK kini memegang gelaran artis wanita yang mempunyai paling ramai subscribers di Youtube. Pada minggu- minggu selepas pengumuman online concert “THE SHOW”, BLACKPINK mengalami lonjakan peningkatan subscribers sebanyak 2.7 juta, yang menjadikan jumlah subscribers mereka kini berjumlah sekitar 56.8 juta! – Murai.My

Adakah anda salah seorang yang turut menonton THE SHOW?!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ahXqvtkgG9A[/embedyt] [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ioNng23DkIM[/embedyt]

Related Articles

One Comment

 1. Malaysia ditangga no 8 ? Dahsyatlah rakyat Malaysia ni, mesti sebab bosan sangat ni dekat rumah. Takpalah hiburkan hati kan..

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker