15 setiausaha politik menteri Sabah angkat sumpah jawatan

Seramai 15 setiausaha politik kepada menteri-menteri Sabah mengangkat sumpah jawatan di hadapan Ketua Menteri Datuk Hajiji Noor di Pusat Pentadbiran Negeri Sabah, di Kota Kinabalu hari ini.

Upacara angkat sumpah itu diketuai Abdul Kassim Razali.

Pada majlis itu, Hajiji mengingatkan semua setiausaha politik yang baharu dilantik agar menggalas tanggungjawab yang diamanahkan oleh kerajaan untuk berkhidmat kepada rakyat.“Rakyat telah memberi mandat kepada kerajaan baharu ini untuk mentadbir negeri dan menjadi tanggungjawab kita melakukan yang terbaik, lebih-lebih lagi ketika berlaku penularan wabak ini yang mencetuskan cabaran dan kesulitan dalam semua sektor,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Hajiji menggesa semua setiausaha politik yang baharu agar menjadi telinga kepada kerajaan dan membetulkan berita tidak sahih yang disebarkan oleh pembangkang menerusi media sosial.

“Sudah tiba masa untuk bekerja. Lakukan tugas dengan baik untuk menyokong menteri dan jadilah satu pasukan yang baik,” katanya.

Dalam pada itu, Hajiji mengulangi usaha kerajaan negeri Sabah dalam membantu mereka yang terjejas akibat pandemik COVID-19 menerusi peruntukan tambahan RM160 juta yang telah memberi manfaat kepada lebih satu juta penerima.“Sejumlah 144,000 bakul makanan telah diedarkan kepada mereka di kawasan terjejas,” katanya.

– Bernama

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker