Filem ‘Pulau” ada unsur ‘soft porn’, macam mana boleh lepas LPF

Filem ‘Pulau” ada unsur ‘soft porn’, macam mana boleh lepas LPF

Sejak akhir-akhir ini dapat dilihat industri perfileman Malaysia semakin berkembang dengan mencuba beberapa genre berbeza sekaligus menghasilkan plot cerita yang unik dalam usaha menarik perhatian penonton. Bukan itu sahaja, industri animasi negara juga turut menunjukkan peningkatan.

Di sebalik cubaan serta usaha untuk menghasilkan filem yang unik, tular baru-baru ini apabila sebuah filem tempatan bertajuk Pulau mengeluarkan trailer rasmi mereka yang menyaksikan lakonan pelakon-pelakon seperti Amelia Henderson, Alif Satar, Ikmal Amry dan Namron.

Mengisahkan mengenai kumpulan lelaki dan wanita ini yang ke sebuah pulau sebelum bertemu dengan makhluk ‘seram’, trailer filem Pulau telah mendapat kritikan dan reaksi yang pelbagai daripada para netizen selepas didapati terdapat unsur soft porn dalam filem ini.Tidak hanya memaparkan lelaki tidak berbaju serta wanita berbikini, kehadiran model Ms Puiyi yang melakonkan aksi menghairahkan dilihat sebagai babak yang tidak sesuai untuk filem tempatan. Berikut merupakan respon netizen mengenai isu filem terbaru ini.

Menerusi respon netizen, orang ramai tertanya-tanya bagaimana filem ini mampu melepasi tapisan Lapisan Penapis Filem (LPF) selepas memaparkan babak yang didakwa tidak bersesuaian. Tidak kurang juga yang membandingkan filem ini dengan filem yang pernah dihalang sebelum ini kerana didakwa menyentuh isu politik negara.

Sebelum ini, filem ini turut mendapat kritikan selepas mengeluarkan poster terawal mereka yang dilihat sangat mirip dengan filem Hollywood iaitu Fantasy Island. Vc

Filem ‘Pulau” ada unsur ‘soft porn’, macam mana boleh lepas LPFBaca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Kakak Ira Kazar sindir Puteri Sarah

Puteri Sarah fail perceraian pagi ini

Dron pelancong China langgar Menara Merdeka 118

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker