Mizz Nina doakan Musa jadi cahaya buat ummah

Mizz Nina doakan Musa jadi cahaya buat ummah

Sempena sambutan ulang tahun kelahiran pertama anak angkatnya, Musa, Mizz Nina menyentuh hati ramai apabila menitipkan doa indah penuh bermakna buat bayi itu.

Dalam karangan panjang yang ditulis pemilik nama sebenar Shazrina Azman, 42, menerusi hantaran Instagram, doa utama yang dititipnya agar Musa dipilih untuk sentiasa berada di bawah naungan dan lindungan Allah SWT.“Ya Rabb, aku serahkan dia kepada-Mu, pilihlah dia untuk selalu berada bawah naungan-Mu, perlindungan, petunjuk, rahmat dan keampunan-Mu.

“Rahmatilah dia dengan ilmu dan hikmah, kemanusiaan, kesabaran, pekerti yang baik, kesihatan, rakan-rakan dan guru soleh,” tulisnya.

Malah, pengacara yang juga aktivis kemanusiaan itu juga mendoakan agar Musa sentiasa mengikut ajaran al-Quran agar kelak menjadi panduan buatnya untuk apa jua pilihan dilakukan dalam kehidupan.

“Kurniakan tarbiyah yang baik, bantulah dia membesar dan belajar daripada kesilapan dan kegagalannya.“Paling penting, semoga dia meninggalkan legasi yang kuat dan menjadi cahaya buat seluruh ummah,” katanya.

Dalam perkongsian sama, bekas isteri vokalis Hujan, Noh Salleh itu turut menyertakan sepotong hadis sahih daripada Abu Daud tentang doa meminta perlindungan daripada Allah.

“Aku meminta perlindungan untukmu dengan kalimah-kalimah Allah yang Maha Sempurna daripada syaitan, binatang berbisa dan mata yang dengki,” tulisnya lagi.

Sementara itu, Mizz Nina turut memanjatkan rasa syukur yang tidak terhingga kerana berpeluang menjadi seorang ibu kepada Musa.Wanita itu juga menyifatkan Musa sebagai seorang bayi yang sangat istimewa, comel dan suka ketawa.

“Awak bayi yang istimewa, comel sangat masya-Allah, suka ketawa dan ucap hello kepada semua orang serta cukup ramah! Awak juga suka kongsi makanan dengan orang lain.

“Awak juga bawa kebahagiaan kepada setiap orang yang berjumpa awak. Benar-benar satu hadiah dan amanah yang saya harap boleh jaga dengan cara paling terbaik,” ungkapnya penuh bahagia.

Musa merupakan anak angkat kepada Mizz Nina dan Noh sejak Januari lalu selepas mereka menanti dengan penuh kesabaran dan melakukan pelbagai usaha untuk mendapatkan zuriat.Bagaimanapun selepas lapan bulan mengambil Musa, rumah tangga pasangan itu yang terbina sejak 2 Julai 2011 terlerai di tengah jalan apabila mereka berpisah pada Ogos lalu. K Online

Mizz Nina doakan Musa jadi cahaya buat ummah


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Perlantikan kabinet, Annuar Musa kini ‘bertukar nada’

Bila Formula Rafizi Akan Mula Dilaksanakan?Ronaldo bakal berhijrah ke Arab Saudi

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker