Mila Jirin, Iesya Toh & Fizz Fairuz Kecam Aksi Iqram Dinzly



Mila Jirin, Iesya Toh & Fizz Fairuz Kecam Aksi Iqram Dinzly

Pengacara terkenal, Iesya Toh tampil meluahkan rasa bimbang terhadap video yang tular di media sosial yang memaparkan individu yang mirip dengan pelakon sensasi, Iqram Dinzly yang memakai pakaian tidur wanita dengan berlatar muzik alunan selawat.

“Tak Faham Motif Dia”

Menerusi hantaran di Instagram, Iesya menyatakan bahawa dia tidak faham dengan motif pelakon tersebut yang sengaja mengadakan live dengan aksi sebegitu serta turut menyifatkan ia sebagai menakutkan.

“Viral sana sini. Sangat menakutkan. Tak faham motif dia. Dia buat LIVE tunjuk aksi macam ni! Kenapa?”-Iesya Toh




Ramai Yang Akan Mempersenda Selagi Tiada Tindakan Tegas

Tambahnya lagi, Iesya mengeaskan bahawa selagi tiada tindakan yang diambil oleh pihak terlibat terhadap pelakon itu, selagi itulah ramai yang akan mempersendakan agama.

“Selagi tiada tindakan tegas, selagi tu ramai yang akan mempersendakan!! Ilmu apa yang nak kita tinggalkan untuk anak cucu cicit akan datang?”-Tegas Iesya

Dri ruangan komen, rata-rata peminat dan rakan selebriti turut meluahkan rasa berang terhadap video pelakon sensasi itu malah ada yang turut mendoakan agar dia diberi hidayah untuk menjadi lebih baik.




“Bila CONTENT lagi penting dari ADAB! orang macam ni tak perli di repost/ di viral kan content mereka sebab utama mereka buat VIDEO tak berfaedah ini adalah untuk VIRAL dan POPULARITI. Ayuh kita berdoa bersama-sama agar Allah beri hidayah buat kita semua dan moga Ramadan tahun ini lebih banyak dapat kita BERAMAL MENGEJAR KEBAIKAN.”-Mila Jirin

“Kena ambik tindakan sesekali..Apa motif dia sekalipun, dia tetap mempersendakan agama.”Dato Fizz Fairuz

Walau nak cari perhatian sekalipun bukan macam ni. Astaghfirullahalazim. Semoga Allah kurnia hidayah untuk @iqram.dinzly.”-Sharifah Zarina

Walaubagaimanapun, dipetik dari laporan Harian Metro, Iqram menyatakan bahawa karakter itu dikenali sebagai Princess Iqy Dinzly dan bertujuan untuk menyentuh hati netizen agar membuat pilihan sama ada mahu berselawat atau menyaksikan perkara maksiat. Bn

Mila Jirin, Iesya Toh & Fizz Fairuz Kecam Aksi Iqram Dinzly





Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Solat Terawih Di Times Square New York

Alif Satar jutawan senyap

Kedai Makan Thai Terbaik Untuk Buka Puasa Di Selangor



Leave a Reply

Your email address will not be published.