Macam period pain sahaja – Neelofa

Macam period pain sahaja – Neelofa

Pelakon dan pengacara, Neelofa, berkongsi pengalaman saat melahirkan anakanda sulungnya, Muhammad Bilal.

Menerusi entri Instagram miliknya, Neelofa menyamakan kesakitan melahirkan bayi pertamanya itu seperti sakit datang bulan yang dialaminya sebelum ini.

“Masa ini macam tidak percaya dan tidak boleh hadam, betul ke sakit nak beranak ini… kerana macam lebih kurang sakit datang bulan sahaja (period pain).“Sebab sengugut ku sangat ekstrem ya setiap bulan. Haris balik kerja malam itu, terus dia cakap jom kita pergi hospital dan saya seperti… ya ke sayang?

“Kot-kot (kalau) ‘false alarm’. Jadi saya mula rakam setiap kali sakit,” kongsinya di Instagram.

Mengulas lanjut, Neelofa memaklumkan walaupun sudah pun berada di dewan bersalin, dia tidak pasti apa yang berlaku sekitar jam satu pagi pada hari yang sama.

“Jadi pada jam satu pagi saya sudah terbaring di dewan bersalin. Masih tidak pasti ‘betul ke dah nak beranak (bersalin) ini’.“Pak Ustaz (suaminya) buat solat sikit sambil menunggu doktor. Masa ini sampai-sampai sudah dua sentimeter (CM),” katanya.

Kongsi bekas pengacara MeleTop itu lagi, dia menahan sakit konstraksi lebih lapan jam sebelum Bilal selamat dilahirkan jam 3.44 petang, pada hari yang sama.

Neelofa turut menzahirkan penghargaan buat suami tercintanya, PU Haris kerana sentiasa ada di sisinya sepanjang berada di hospital.

Sekadar Informasi, pasangan dua sejoli itu selamat diijabkabulkan pada tanggal 27 Mac tahun lalu, di sebuah hotel terkemuka di ibu kota.
UtusanMacam period pain sahaja – Neelofa


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


SEARCH Tua bangka, tapi tamak haloba – Awie

Suami isteri ditangkap basah?

Lelaki meninggal dunia ketika mendaki Bukit Melati

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker