Mak Wan pengsan terima kejutan Didie Alias

Mak Wan pengsan terima kejutan Didie Alias

Lebih setahun menanti, akhirnya impian pelakon Mak Wan Latah, 60, menjejakkan kaki ke Tanah Suci Makkah akhirnya termakbul.

Berangkat ke Tanah Suci Makkah pada 25 Disember lalu atas tajaan pengeluar bantal, Das Abdul Global (DAG), Mak Wan atau nama sebenarnya, Halimaton Saadiah Mohd Daud terhutang budi kepada pelakon dan pengacara, Didie Alias.

Dengan linangan air mata, Mak Wan berkata, dia berterima kasih kepada Didie yang sentiasa mengambil berat keadaannya. Atas bantuannya, impian menunaikan umrah termakbul.

“Didie mengundang saya menyertai sesi Facebook (FB) Live, kononnya mahu meraikan ulang tahun anaknya.

“Ketika itu, saya tidak sihat kerana alami semput dan kencing manis. Awalnya, saya menolak untuk datang, tetapi, Didie beriya-iya minta saya datang juga.

“Didie beritahu ada orang datang mengambil saya menaiki Grab. Jadi, dalam keadaan terpaksa, saya pergi juga untuk tidak menghampakan permintaannya.

“Apabila tiba di sana, Didie minta saya berehat dan bersolek. Saya tidak sangka, Didie mahu menemubual saya untuk program FB Live,” katanya kepada BH Online.

Mak Wan selamat pulang ke tanah air ditemani adiknya, Halimatul Noor ketika berangkat ke Tanah Suci pada penghujung tahun lalu.
Mak Wan selamat pulang ke tanah air ditemani adiknya, Halimatul Noor ketika berangkat ke Tanah Suci pada penghujung tahun lalu.
Pelakon drama Kekasih Paksa Rela itu berkongsi, dia sempat mengambil pam untuk penyakit semput sebelum muncul dalam sesi FB Live itu.

“Ketika dalam sesi FB Live, Didie bertanya sekiranya diberikan pilihan, ke mana saya ingin pergi? Dengan ikhlas saya menjawab, saya akan simpan sedikit duit kerja penggambaran untuk menunaikan umrah,” katanya yang pernah menjejakkan kaki ke Makkah, enam tahun lalu.

Namun, ibu tunggal yang pernah membintangi filem Jangan Pandang Belakang Boleh dan Nasi Tangas itu tidak menyangka Didie ingin membuat kejutan apabila memaklumkan syarikat pengeluar bantal terkemuka itu berhajat mahu menajanya menunaikan umrah.

“Sebab terlalu terkejut, saya terus pengsan selama lima minit. Saya terkejut seorang pendosa seperti saya dipilih menjadi tetamu Allah.

“Lebih bermakna, apabila pemilik syarikat pengeluar bantal itu bukan sahaja menaja saya, malah, turut bermurah hati menaja seorang ahli keluarga menemani saya apabila mengetahui saya kurang sihat,” katanya.

Mak Wan terima kejutan Didie dan penaja pakej umrah ketika muncul dalam sesi FB Live, baru-baru ini.
Mak Wan terima kejutan Didie dan penaja pakej umrah ketika muncul dalam sesi FB Live, baru-baru ini.
Mak Wan berkata, dia terhutang budi kepada Didie. Dia antara rakan yang sangat baik dan rajin bertanyakan khabar.

“Didie banyak tolong saya sejak bergelar ibu tunggal sehingga sekarang. Macam-macam yang Didie pernah bantu, bukan sahaja dalam bentuk barangan, malah wang ringgit.

“Jika tidak sihat, Didie antara rakan artis paling cepat sampai,” kata Mak Wan terharu.

Mak Wan yang selamat pulang ke tanah air ditemani adiknya, Halimatul Noor Mohamad Daud ketika ke Tanah Suci. BH

Mak Wan pengsan terima kejutan Didie Alias


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a


Rupa-rupanya Kamal Adli

Resepi Crab Rangoon Viral Gila

Gerai nasi dagang tak menang tangan lepas viral, 2 jam ‘sold out’

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker