Hakim pertimbang saman pihak ‘bersubahat’ buat tuduhan ‘bogel di katil’

Hakim pertimbang saman pihak ‘bersubahat’ buat tuduhan ‘bogel di katil’

Ketua Hakim Syarie Mohd Na’im Mokhtar mempertimbang untuk saman beberapa individu di Jabatan Kehakiman Syariah negara, yang didakwanya mendalangi dakwaan gangguan seksual terhadapnya baru-baru ini.

Na’im dalam laporan polis semalam mendakwa terdapat individu dalam badan kehakiman syariah yang mahukan jawatannya, dan mereka didakwa bersubahat untuk menjatuhkannya.

Menurut peguam hakim Akberdin Abdul Kader, mereka sedang meneliti pilihan untuk memfailkan saman undang-undang terhadap individu berkenaan, yang tidak didedahkan secara umum oleh Na’im setakat ini.

“Kami masih mengkaji keadaan dan akan membuat keputusan tidak lama lagi,” kata peguam itu kepada Malaysiakini.

ADS

Na’im baru-baru ini terlibat dalam dakwaan gangguan seksual selepas seorang wanita memfailkan laporan polis pada Disember, mendakwa dia mendapati hakim itu berbogel di dalam bilik tidurnya.

Menurut laporan berita, kejadian itu dikatakan berlaku pada Ogos 2020 apabila Na’im melawat rumah wanita itu, di mana dia tinggal bersama suaminya yang terlantar di katil.

Hakim bagaimanapun telah menafikan tuduhan itu dan mendakwa wanita itu telah memfailkan laporan palsu kepada polis. Na’im juga telah membuat laporan polis terhadapnya.

Dalam laporan polis terbarunya semalam, Na’im mendakwa wujud komplot beberapa individu dalam Jabatan Kehakiman Syariah untuk menjatuhkannya.

Na’im juga mendakwa bahawa ia bukan percubaan pertama individu itu untuk menjatuhkannya, mengatakan bahawa mereka sebelum ini cuba mengaitkannya dengan wanita lain tetapi menurutnya tidak berjaya.

Awal hari ini, firma guaman Akberdin telah mengeluarkan surat tuntutan terhadap bekas pemimpin Umno Lokman Noor Adam.

Na’im merancang untuk saman Lokman atas tuduhan memfitnahnya.

Ini berlaku selepas ahli politik itu didakwa menyerang kredibiliti Na’im berhubung kes itu dalam klip video yang telah tular di media sosial. Mk

Hakim pertimbang saman pihak ‘bersubahat’ buat tuduhan ‘bogel di katil’


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a


Abu Syafiq minta Idris siasat Tuan Ibrahim dulu

Kau Sorok Celah *** Mak Kau Ke? – Diva AA Bengang Nasi Lemak KFC Tiada Ikan Bilis

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker