Saya tak nak mama kahwin, harap hanya publisiti – Cik B

Sebaran :

Saya tak nak mama kahwin, harap hanya publisiti – Cik B

Anak kepada usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Vida iaitu Cik B tidak bersetuju dengan keputusan ibunya mendirikan rumah tangga bersama bekas pembantu, Iqbal Zulkefli.

Cik B atau nama sebenarnya Edlynn Zamilleen Muhammad Amin berkata, perbezaan usia yang begitu ketara menjadi faktor utama dia tidak merestui perkahwinan tersebut.

“Saya sangat kurang setuju. Mama umurnya pun dah tua, abang Iqbal baru umur 27.

“Macam mana abang Iqbal boleh sukakan orang tua. Mesti ada sebab. Saya pun tak setuju mama nak ada anak lagi. Mama ni kalau dia bercinta, dia macam cinta buta,” katanya dalam satu temu bual rancangan hiburan popular.

Pada masa sama, Cik B, 16, turut mendedahkan bahawa hubungannya dengan Iqbal tidak begitu baik dan sering bergaduh sebelum ini.

“Saya dengan abang Iqbal ni memang tak baik. Saya selalu gaduh dengan dia. Gaduh tu bukan gaduh biasa-biasa. Mama pun selalu bergaduh dengan dia.

“Hubungan kami memang sangat renggang. Saya tak nak komen banyak, sebab banyak saya nak cakap tapi biarlah pada diri saya sendiri saja,” katanya.

Tambah pelantun lagu Tolonglah itu, awalnya dia menyangka perancangan pernikahan ibunya dan Iqbal hanyalah publisiti, namun dilihat semakin serius.

“Sebenarnya saya ingatkan cuma marketing (publisiti), tapi nampak macam betul-betul pula.

“Ya Allah takutnya, tapi harap-harapnya memang marketinglah. Saya pun macam tak naklah ada ayah baharu. Saya pun dah cukup dah ada lima ayah.

“Tapi kalau jodoh mama dengan abang Iqbal saya harapkan mama happy (gembira), ikutlah mama nak buat apa. Saya memang tak nak mama kahwin dengan abang Iqbal,” luahnya lagi.

Terdahulu, Kosmo! Online melaporkan Vida mengesahkan akan berkahwin dengan Iqbal menjelang Disember ini dan mengimpikan sebuah perkahwinan ‘wedding of the year.’

Vida sebelum ini pernah meluahkan kerisauannya tentang persetujuan Cik B dan berharap anak gadisnya itu lembut hati dengan perancangannya untuk menamatkan status ibu tunggal sejak…

Hubungan Vida dan Iqbal mula menjadi perbualan sejak minggu lalu apabila usahawan sensasi, Datuk Aliff Shuki membocorkan perkara tersebut menerusi satu siaran langsung (live). K Online

Saya tak nak mama kahwin, harap hanya publisiti – Cik B


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Kalau Khairy Jamaluddin tidak keberatanlah – Sarimah Ibrahim


Sebaran :

Leave a Reply