Rina berlakon rider FoodPanda – Di kecam Netizen [VIDEO]Sebaran :

Rina berlakon rider FoodPanda

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga, dan Masyarakat Rina Harun menunggang motorsikal, dan memakai uniform FoodPanda untuk menyampaikan mesej Aidilfitrinya untuk tahun ini.

Dalam sebuah video produksi yang berkualiti, Rina menjadi penghantar barang untuk menyampaikan juadah hari raya yang kepada sepasang warga emas di kampung yang dikirim anak mereka.

Dalam video itu yang tular, Rina mengajak semua orang untuk bermaaf-maafan dan memperkukuhkan kasih sayang sesama keluarga.Namun, nampaknya tiada maaf untuk Rina daripada segelintir warganet yang mempertikaikan tindakan menteri itu.

Antara mereka adalah @BurhanPlays yang mempersoalkan motif menteri itu ‘berlakon’ sebagai pekerja Foodpanda.

@Wan1603 pula berkata fungsi Rina sebagai menteri adalah melaksanakan dasar.“Kalau Rina Harun buat polisi insurans atau KWSP untuk rider FoodPanda kan lagi baik dari berlakon jadi ‘rider’.”

Bekas timbalan menteri kementerian itu, Hannah Yeoh yang juga Ahli Parlimen Segambut turut membidas Rina.

Menurut beliau, lebih bermanfaat jika Rina memberi fokus kepada beberapa isu termasuk menjelaskan sumber dana beliau untuk melunaskan hutang lebih RM1 juta bagi mengelakkan beliau diisytihar bankrap.Hannah juga menggesa menteri itu memberi penjelasan berhubung dakwaan dana Yayasan Kebajikan Negara digunakan untuk membiayai aktiviti Bersatu.

“(Bukan saja video Rina), lihat video timbalannya sekali. Tidak banyak kerja-kerja bersabit dasar kementerian dilakukan,” kata Hannah dalam tweetnya.

Ini bukan kali pertama Rina mengundang komen netizens dengan idea-idea ‘luar kotak’ beliau.Febuari lalu, Rina menjadi bualan hangat di media sosial selepas beliau dilihat kurus dan bergaya dalam sesi bergambar professional yang dikatakan dibuat di pejabat menterinya.

Penampilan Rina dengan fizikal tubuh semakin langsing membuatkan ramai yang hampir tidak mengenalinya ketika itu. FMT

Rina berlakon rider FoodPanda


Baca Artikel MenarikLayari Laman Facebook My KMU NeT


Oh! Rina Harun


Sebaran :


Leave a Reply