Anggota polis didakwa rompak gelang emas dan duit seorang lelakiKuala Lumpur: Seorang anggota polis berpangkat konstabel yang didakwa atas pertuduhan merompak gelang tangan emas dan wang milik seorang lelaki, hari ini memberitahu Mahkamah Sesyen di sini bahawa ibu bapanya menangis selepas mengetahui dia ditangkap berhubung kejadian itu.

Mohamad Firdaus Che Hussin, 25, memaklumkan demikian semasa rayuan supaya dia dibenarkan diikat jamin di hadapan Hakim Hasbullah Adam.

Mohamad Firdaus yang tidak diwakili peguam merayu mahkamah membenarkan jaminan dengan alasan dia menanggung keluarga.

“Isteri saya tidak bekerja dan mempunyai dua anak masing-masing berusia dua tahun dan lima bulan.

” Saya juga mempunyai ibu bapa yang berada di kampung dan dijaga oleh kakak saya,” katanya.
Konstabel polis, pereka grafik didakwa rompak berkumpulan

Ketika ditanya Hakim adakah emak dan ayahnya tahu yang dia ditangkap berhubung kes ini, Mohamad Firdaus berkata ibu bapanya mengetahui perkara itu dan mereka menangis apabila mengetahuinya.

Hasbullah : Apa kamu rasa ? (apabila mak ayah tertuduh menangis)

Mohamad Firdaus: Kecewa, Yang Arif.

Terdahulu, Mohamad Firdaus mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan jurubahasa mahkamah.

Firdaus Wong, Siti Kasim akan berdebat

Tertuduh didakwa bersama-sama seorang lagi yang masih bebas telah melakukan rompak berkumpulan iaitu dua utas gelang tangan emas dan wang sejumlah RM275 milik Syaifulyazan Hassan, 57, di sebuah rumah di Flat Sri Melaka, Cheras di sini pada 1 pagi, 13 Oktober lalu.
Pertuduhan mengikut Seksyen 395 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan juga sebat, jika sabit kesalahan.

Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM2,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 7 Disember untuk sebutan semula kes.Leave a Reply

Your email address will not be published.