“Ada silat spring lintah ke..” – ‘Datuk Seri’ panjat pagar, macam2 teori netizen

Baru-baru ini kecoh di media sosial mengenai seorang suspek kes Macau Scam yang dalam siasatan melarikan diri daripada tahanan.

Menurut laporan media, suspek berkenaan dipercayai melarikan diri dari Suruhanjaya Pencegahan Malaysia (SPRM) dengan cara memanjat pagar.

Silat spring lintah!

Justeru, tinjauan di laman sosial Twitter mendapati rata-rata netizen tidak berpuas hati dengan perkara tersebut dan mula berkongsikan teori masing-masing yang tidak masuk akal.

Antaranya ialah seorang individu Akhi Fairuz Al-Jengkawi yang berseloroh mengandaikan suspek ada mempelajari seni silat ‘spring’ lintah untuk melepasi pagar di bangunan SPRM itu.

 

Mungkin Majin Buu?

Melihatkan kepada gambar pagar bangunan yang tular, ramai juga menyamakan suspek dengan watak dalam anime popular Dragon Ball.

 

Melompat ke melantun?

Malah, ada yang mempersoalkan sama ada benar atau tidak suspek boleh melepaskan diri daripada pagar berkenaan dengan hanya melompat.

Bukan macam Liam Neeson

Selain itu, ada juga yang membandingkan suspek dengan aktor antarabangsa Liam Neeson yang popular dengan filem bergenre aksi.

Kreatif betul ya netizen semua! Diharapkan kes Macau Scam ini dapat diselesaikan tidak lama lagi dan penjenayah dihukum dengan hukuman setimpal.

Sumber: Twitter

Kredit: Oh MyMedia

Bagaimana Dato’ Seri ‘Debab’ boleh lompat pagar?

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker