Dilantik Sebagai Ahli Lembaga Pengarah UiTM, Dato’ Rizalman Gantikan Vivy Yusoff

Sebaran :

Pereka fesyen tersohor, Dato’ Haji Rizalman Ibrahim dilantik oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia sebagai Ahli Lembaga Pengarah Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Beliau yang juga Pengarah Eksekutif dan juga Pengerusi Kumpulan Syarikat Rizalman Ibrahim telah menandatangani surat pelantikan sebagai Ahli Lembaga Pengarah UiTM pada hari ini, Jumaat, 16 Oktober di Pejabat Menteri Pengajian Tinggi, Putrajaya.

Perkara tersebut diumumkan menerusi sebuah kenyataan daripada Ketua Pegawai Eksekutif, Kumpulan Syarikat Rizalman Ibrahim, Mohd Faizul Surani, sebentar tadi.

Rizalman juga merupakan alumni UiTM, adalah graduan daripada Diploma Seni Lukis dan Seni Reka dalam jurusan fesyen bermula pada tahun 1989-1993.

Pencapaian terbaik beliau yang pernah disandang ketika menuntut di ITM (kini UiTM) adalah Pelajar Terbaik Kajian (Jurusan dan Fakulti) serta Pelajar Terbaik Diploma Seni Lukis dan Seni Reka (Seni Reka Fesyen).

Semoga dengan pelantikan tersebut akan memacu UiTM ke arah kecemerlangan serta mencapai tahap terbaik sebagai sebuah universiti awam berkualiti di negara ini.

Jawatan disandang Rizalman kini pernah dipegang usahawan muda Vivy Yusof yang juga Pengasas FashionValet dan dUCK Group yang dilantik pada 26 Mei 2019.

Walau bagaimanapun, pada 28 September lalu, UiTM telah membuat pengumuman menerusi posting di laman sosial rasmi Instagram mereka mengenai penamatan kontrak Vivy sebagai Ahli Lembaga Pengarah.

Beliau berjanji selagi hayat dikandung badan, dirinya pasti berkhidmat selagi mana diperlukan bakat dan kudrat.

Kontrak sebagai Ahli Lembaga Pengarah UiTM Vivy Yusof kini tamat.


Sebaran :

Leave a Reply