Ambulans Sendiri Datang Ambil, Dr Zulkifli Sah Positif CoVlD-19. Ini Luahan Beliau, ‘Saya Mohon Maaf..’Sebaran :

Terkini, Menteri di Jabatan Perdana Mnteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri mengesahkan dirinya kini menerima rawatan selepas disahkan positif COVlD-19.

Difahamkan Dr Zulkifli disahkan positif COVlD-19 selepas pulang dari Sabah untuk menghadiri beberapa program dan pulang ke Kuala Lumpur pada 24 September lalu.

Berikut status dikongsikan oleh Dr. Zulkifli di Facebook beliau;” Kepada semua rakyat Malaysia, saya kini menjalani rawatan kerana disahkan positif COVlD-19 oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

” Alhamdulillah, sehingga saat ini keadaan kesihatan saya adalah baik.

” Saya menyeru orang ramai yang menghadiri majlis yang melibatkan kehadiran saya dari 24 September hingga 4 Oktober agar menjalani pemeriksaan saringan COVlD-19 di mana-mana klinik kesihatan dengan segera.” Saya berdoa semoga Allah SWT sembuhkan dan selamatkan rakyat Malaysia daripada COVlD-19. Insya-Allah.

” Kepada Allah saya berserah, kepada-Nya jua saya memohon pertolongan.

” Seperti yang telah saya maklumkan dalam kenyataan pada hantaran (posting) sebelum ini, saya telah disahkan positif oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.” Saya mohon maaf atas sebarang bentuk kelemahan dan kekurangan daripada diri saya.

” Insya-Allah, bantuan Mus’adah Khas Siswa Siri 2 yang saya janjikan semalam kepada siswa yang terkndas, tetap akan diteruskan oleh agensi-agensi agama di bawah saya.

” Program-program Musa’adah COVlD-19 yang telah diaturkan, akan terus dijalankan seperti biasa di seluruh Malaysia.” Masih ramai yang memerlukan bantuan kewangan, barangan asas, makanan dan lain-lain dalam tempoh yang getir ini.

” Sejak Mac, bantuan disalurkan tanpa mengira agama dan bngsa. Pandemlk COVlD-19 benar-benar mengajar saya erti kebersamaan.

” Saya akan pastikan semua bantuan sampai kepada sasaran, insya-Allah.” Saya berdoa kepada Allah SWT semoga Allah SWT selamatkan dan sembuhkan rkyat Malaysia yang menghldap COVlD-19 termasuk diri saya.

” Saya sayang anda semua. Patuhi semua SOP yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan Majlis Keselamatan Negara di mana jua anda berada.

” Orang ramai yang menghadiri majlis yang melibatkan kehadiran saya sepanjang 24 September hingga 4 Oktober diminta menjalani pemeriksaan sarlngan COVlD-19 di mana-mana klinik kesihatan dengan segera.” Alhamdulillah, sehingga saat ini keadaan kesihatan saya adalah bertambah baik.

” Terima kasih kepada Menteri Kesihatan Malaysia, Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia dan para doktor serta barisan hadapan yang amat prihatin dengan keadaan saya.

” Sekian, terima kasih.” tulis Dr. ZulkifliSementara itu menerusi ruangan komen, rata-rata warganet mendoakan Menteri Agama itu agar diberikan kesembvhan dan kembali bertugas seperti biasa.

Sumber:limauais


Sebaran :


Leave a Reply