BIADAP! Rembat ‘Handbag’ ketika solat, tak cukup satu siap patah balik lagi [Video]

Sebaran :

Malang nasib dua jemaah wanita apabila beg tangan mereka dilarikan oleh seorang lelaki ketika sedang menunaikan solat Subuh di Masjid Jawahir, Pengkalan Balak, Alor Gajar.

Beg tangan dilarikan

Video Player

Kejadian tersebut berlaku kira-kira pukul 6.25 pagi, dan suspek bertindak mengambil beg tangan milik seorang mangsa berusia 55 tahun yang sedang dalam rukuk solat tahiyyat akhir ketika itu. Beg tersebut diletakkan bersebelah dengannya ketika itu, dan suspek turut sempat mengambil lagi satu beg tangan milik jemaah wanita yang berada di sebelahnya.

Menurut Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu, mangsa yang terkejut dengan kejadian tersebut bertindak menjerit bagi meminta tolong para jemaah yang lain.

Sempat melarikan diri

Suspek sempat melarikan diri menaiki Toyota Vios berwarna putih bersama rakannya yang memandu kereta tersebut. Beg tangan mangsa dipercayai mengandungi kad pengenalan, kad bank serta serangkai kunci rumah.

Pihak polis kini sedang meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di masjid berkenaan bagi mengenal pasti identiti suspek. Kes ini akan disiasat mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan kerana mencuri dalam bangunan.

Sumber: Utusan

 

Vlogger Terkenal China Dibakar Bekas Suami Ketika ‘Live’ Tiktok


Sebaran :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *