Hanya tunggu mengadap, senarai MP yang menyokong Anwar kini di pihak IstanaHANYA ANWAR SEORANG SAHAJA YANG TAHU NAMA AHLI PARLIMEN YANG MENYOKONGNYA?

Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim hanya menunggu perkenan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah untuk menghadap bagi mengemukakan hasrat membentuk kerajaan baharu.

Menurut laporan utusan, Ketua Whip PKR, Datuk Johari Abdul berkata, perkara itu diketahui Istana Negara seperti yang dijelaskan sebelum ini, namun hanya menunggu kesihatan Seri Paduka lebih stabil untuk menerima menghadap. “Tunggu istana kata okey…

Mahathir ‘Gila Talak’, masih mengaku UMNO partinya

“Dia (Anwar) dah bagi kepada Agong, saya pun tidak tahu bila dia serahkan. Cuma memang senarai itu telah diberi kepada pihak istana,” katanya.

Ditanya tentang senarai nama ahli parlimen menyokong Anwar, Johari berkata, beliau tidak mempunyai maklumat kerana bukan individu terpenting bagi mengetahuinya.
“Saya tiada keutamaan dalam hal ini, hanya seorang sahaja yang tahu iaitu Anwar. Orang lain memang tidak tahu,” katanya.”

Strategi kerjasama politik Umno di Sabah tidak menguntungkan – Tok Mat

 Leave a Reply

Your email address will not be published.