Kena ‘Pickup Line’ Di Twitter,Netizen Terhibur Jawapan Ringkas Puteri Bongsu YDP AgongTelatah Puteri Jihan Abdullah yang juga merupakan puteri bongsu kepada Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah sering sahaja mencuri tumpuan netizen di Twitter.

Walaupun bergelar sebagai puteri raja, namun ia tidak menghalang Puteri Jihan atau lebih mesra dikenali sebagai TPJ untuk sentiasa berinteraksi dengan pengikutnya di Twitter- daripada berkongsikan gambar sehinggalah melayan telatah mereka yang senang bergurau dengannya.

Seperti yang berlaku pada semalam apabila beliau sempat melayan pickup line daripada para pengikutnya selepas memuat naik gambar sedang melakukan aktiviti scuba diving dengan kapsyen berseloroh “next level social distancing” di akaun Twitternya.

Next level social distancing pic.twitter.com/fPE0w2oVkP

— T P J 🇲🇾 (@jihanabdullah27) August 27, 2020
Ciapan tersebut kemudiannya bukan sahaja mendapat lebih 14,000 sukaan namun dilihat turut mengundang para pengikutnya yang melihat perkongsian tersebut untuk turut sama berkongsi gambar melakukan aktiviti scuba diving sebelum ini.

Namun, apa yang menarik perhatian adalah gambar-gambar tersebut tidak datang secara bersendirian apabila ada antaranya turut ‘ditemani’ dengan ayat-ayat yang cuba memikat TPJ atau pickup line.

nak bagi bunga, tak ada pulak dalam air.. yg ini boleh ke Tengku? sekejap yaa saya kasi cuci dulu. hehehe gurau Tengku @jihanabdullah27 🙏😅 https://t.co/4q15hTrnzc pic.twitter.com/XNkzfrGUTL

— Mohd Nur Aiman (@nuraimansuhaimi) August 27, 2020

Bismillah Assalamualaikum Tengku sudi naik kereta dgn saya? pic.twitter.com/kXzBzxxhMC
— A Reef (@arifsamshuri) August 27, 2020

Jawab dengan tenang

Walaupun dihujani dengan pickup line daripada para pengikutnya namun TPJ dilihat berjaya ‘menolak’ pelawaan tersebut dengan tenang dan bersahaja untuk tidak mengecewakan peminatnya itu.

Malahan, reaksinya menolak itu berjaya membuatkan netizen dan mendapat lebih perhatian daripada perkongsian asalnya yang berkongsikan gambar beliau sedang menyelam sebelum itu.

“Tak apa saya berenang sahaja,” balas TPJ dengan bersahaja kepada pickup line yang dibuat pengikutnya sebelum itu.
Tersengih sorang-sorang baca ni. 😂😂😂 https://t.co/6fG4yQaIwJ

— Lisaリサ 🇲🇾 (@lisa_1903) August 28, 2020

takpe saya berenang je https://t.co/EofD9PQ9FK

— T P J 🇲🇾 (@jihanabdullah27) August 27, 2020

Walaupun ringkas dan bersahaja namun jawapan daripada TPJ itu berjaya meraih lebih 9,000 retweet dengan rata-rata terhibur dengan jawapan bersahaja yang diberikannya itu.
Bukan sahaja terhibur namun netizen juga secara berjemaah mengucapkan ‘takziah’ kepada lelaki tersebut yang dianggap ‘gagal’ dalam cubaannya untuk memikat puteri raja itu.

Rejection paling smooth https://t.co/NFgNrObvIb

— Din Kenobi🇲🇾 (@syxfdnyshh) August 27, 2020

Imagine getting rejected by the princess herself 😭 https://t.co/jddQ8C4Dhc

— Sandhiya (@_sandhiya_) August 27, 2020

Rejection paling smooth https://t.co/NFgNrObvIb

— Din Kenobi🇲🇾 (@syxfdnyshh) August 27, 2020
VocketLeave a Reply

Your email address will not be published.